Početna / DRUŠTVO / Promocija časopisa „Novi Legat: ka umetnosti svih umetnosti“ 22. oktobra u Čitaonici narodne biblioteke

Promocija časopisa „Novi Legat: ka umetnosti svih umetnosti“ 22. oktobra u Čitaonici narodne biblioteke

U četvrtak, 22. oktobra 2020. godine u 18.00 časova, u Čitaonici Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizuje se promocija časopisa „Novi Legat: ka umetnosti svih umetnosti“.

Izdavanjem ovog časopisa za bibliotečko-informacionu delatnost, kulturu i književnost, nastavlja se tradicija prvog elektronskog časopisa u Srbiji pod nazivom „Legat“ (2004 – 2006), koji je uređivao značajni zavičajni pisac i nekadašnji direktor Biblioteke u Leskovcu Saša Hadži Tančić.

U programu učestvuju profesor Filozofskog fakulteta u Nišu dr Goran Maksimović, Marija Stojanović, prof. srpskog jezika i književnosti, Vlasta Cenić, pesnik, Vesna Ilić, direktor Biblioteke, Dimitrije Stajić, narator i učenici četvrtog razreda srednje Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu Bratislav Đorđević i Anja Ignjatović, klavir.

Na sajtu Biblioteke, na linku https://www.nbleskovac.rs/novi-legat/, može se pogledati elektronski časopis „Novi Legat“ i uputstvo za autore.

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *