Home / EKONOMIJA / Proizvođač nameštaja SZR „Vin“ iz Nomanice, uspešna i društveno odgovorna kompanija
hotel bell

Proizvođač nameštaja SZR „Vin“ iz Nomanice, uspešna i društveno odgovorna kompanija

U okviru najavljenog obilaska pojeidnaca i preduzeća koji su donacijama podržali borbu protiv Korona virusa, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je obišao i SZR „Vin“ iz Nomanice.

Ova kompanija je za relativno kratko vreme pokazala da mala preduzeća jesu važan faktor razvoja Leskovca i Srbije.

SZR „Vin“ je na račun Grada Leskovca uplatila 100.000 dinara kao donaciju u borbi protiv Korona virusa.

-Iz godine u godinu beležite rast prihoda od 30-50% čime se potvrđuje da je grad Leskovac zaista ima povoljno poslovno okruženje i da onaj procenat ispunjenosti od 96,33 % kriterijuma nije samo puka forma. Sa 26 zaposlenih ovo preduzeće godišnje proizvede preko 24 hiljada proizvodnih jedinica koje izvozi u zemlje EKS JU I Evropske unije i ostvaruje prihod od oko milion evra (prihod iz 2019. godine) Stvarno impozantno zvuči činjenica da sa toliko vrednih i marljivih ljudi postignete ovakvav rezultat! Nadam se da ćete nastaviti da beležite sve veći rast prihoda, jer su preduzeća poput vašeg za ponos – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Od prošle posete, kompanija ja prema rečima vlasnika Nenada Nastića napravila veliki napredak, unapredila i proširila poslovanje, nabavila najmodernije mašine kako bi svoje proizvode koji se izvoze u sve bivše republike, kao i Bugarsku i Grčku, učinila još konkurentnijim.

Nastić se zahvalio gradonačelniku na poseti, na odličnoj saradnji i podršci.

-Od samog starta smo počeli da koristimo razne državne subvencije, prva ozbiljna sredstva smo dobili od grada Leskovca 2015. godine kada smo investirali u savremenu opremu, od 2017. do danas svake godine smo koristili subvencije države za nabavku moderne opreme jer se može napredovati samo sa naprednom tehnologijom – naglasio je Nenad Nastić.

Novica Vučković, predsednik udruženja Eko hrana je govorio o najznačajnijim investicijama koje su realizovane u Zloćudovu, Gornjem i Donjem Krajincu i Nomanici.

-Sva četiri sela su prošla kroz elektrifikaciju polja, oko 150 članova udruženja „Eko hrana“ se sada zahvaljujući tome snabdevaju električnom energijom za navodnjavanje plastenika. Pre desetak dana je u Nomanici posipan atarski put, asfaltirane su sve ulice u Gornjem Krajincu a izrađena je atmosferska kanalizacija, renovirana je škola i otvoreno je odeljenje za decu predškolskog uzrasta, odrađena je svlačionica u Gornjem Krajincu za fudbalski klub, u Donjem Krajincu smo imali višedecenijski problem stare urušene škole, taj objekat smo srušili i planira se izgradnja igrališta za decu na tom mestu – poručio je Novica Vučković.

Check Also

Država izdvojila 120 miliona dinara za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Foto: pixabey Na jučerašnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *