Početna / DRUŠTVO / Policijski čas od petka u 17h do ponedeljka u 5h, izuzetak poljoprivrednici i šetnja kućnih ljubimaca
Dionis Restoran

Policijski čas od petka u 17h do ponedeljka u 5h, izuzetak poljoprivrednici i šetnja kućnih ljubimaca

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja od ovog vikenda će biti produžen i počeće u petak u 17:00 časova i trajaće sve do ponedeljka u 05:00 časova.

Time je početak policijskog časa pomeren sa subote u 13:00 na petak u 17:00.

Ova odluka doneta je kako bi se sprečilo veliko kretanje stanovništva tokom vikenda – objasnila je premijerka Ana Brnabić i dodala kako je vikendom najveća gužva i najveće nepoštovanje mere održavanja socijalne distance, odnosno rastojanja među ljudima od 2 metra kako su preporučili epidmiolozi i infektolozi.

Brnabić je u izjavi Televiziji Prva kazala i da se razmatra mogćnost potpunog zatvaranja gradova koji su postali žarišta epidemije, kao što su Beograd, Niš i Novi Pazar, i zabrane ulazaka i izlazaka iz ovih gradova.

Izuzetak od ove odluke biće poljoprivrednici koji će moći da izađu i obrađuju svoja imanja.

Za šetnju kućnih ljubimaca ostaju ranije utvrđeni termini u trajanju od 20 minuta i u krugu od metara od kuće, odnosno stambene zgrade.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *