Početna / DRUŠTVO / Na platou ispred opštine u Vlasotincu postavljeni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvom
Dionis Restoran

Na platou ispred opštine u Vlasotincu postavljeni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvom

Na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu, JKP Vodovod postavio je dva rezervoara zapremine od po 1000 litara sa dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohlorit, kao dodatna mera zaštite građanstva u borbi protiv- COVID – a 19. Svaki građanin može pojedinačno uzeti 1,5 litara ovog sredstva.

-Rezervoari će biti tu danas i sutra od 9 do 13 sati, a zatim ponovo radnim danima od  ponedeljka. Građani prilikom točenja tečnosti dobijaju uputstvo za korišćenje, a isto se nalazi i na samim kanisterima. Po potrebi pomažu i volonteri  – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Dezinfekciono sredstvo natrijum-hipohlorit je jedinjenje na bazi hlora. Koristi se isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, sanitarija,rukohvata).Sredstvo nije namenjeno za dezinfekciju ruku, odeće, nameštaja, tepiha i životinja.Ne treba ga koristiri zajedno sa drugim sredstvima i treba ga držati van domašaja dece, na tamnom i hladnom mestu. Sredstvo za dezinfekciju ne sme doći u dodir sa kožom, u slučaju kontakta sa kožom ili očima,isprati velikom količinom vode a slučaju da se proguta odmah potražiti lekarsku pomoć, stoji u uputstvu koje se deli građanima prilikom točenja.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *