Početna / DRUŠTVO / Gradski štab za vanredne situacije održao 26. sednicu – usvojene preporuke za poljoprivrednike, zakupce poslovnog prostora i poslodavce za godišnje odmore

Gradski štab za vanredne situacije održao 26. sednicu – usvojene preporuke za poljoprivrednike, zakupce poslovnog prostora i poslodavce za godišnje odmore

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas svoju 26. sednicu na kojoj su pored epidemiloške situacije na dnevnom redu bile i teme iz oblasti privrede i poljoprivrede.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Alekandra Nikolić obavestila je prisutne da se i dalje očekuju rezultati 49 uzoraka poslatih na analizu te da broj zaraženih korona virusom na teritoriji Jablaničkog okruga iznosi 67 lica, od toga u Leskovcu 62, u Vlasotincu i Medveđi po dva obolela i u Bojniku jedan.

Nikolićeva je dodala da je od početka epidemiološke situacije putem istraživanja kontakata pod zdravstveni nadzor stavljeno 923 lica, od toga u Leskovcu 858, a da je broj lica u Leskovcu u kućnoj izolaciji koja su u vreme vanrednog stanja ušla u Srbiju 827, dok taj broj za Jablanički okrug iznosi 1006.

Pored upoznavanja sa epidemiološkom situacijom na današnjoj sednici je usvojena preporuka koja se upućuje Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za što hitnije rešavanje pitanja izdavanja dozvola za kretanje poljoprivrednim proizvođačima koji nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo zbog obavljanja poljoprivrednih radova.

Usvojena je i preporuka javnom preduzeću Dom da od prvog aprila 2020. godine pa do okončanja vanrednog stanja, zakupcima koji obavljaju delatnost, zakupninu fakturišu prema Ugovoru o zakupu poslovnog prostora, a ostalim zakupcima koji su privremeno obustavili obavljanje delatnosti za vreme vanrednog stanja ponude dve mogućnosti, i to: da se zakup tokom vanrednog stanja plati do 31.12.2020. uz popust od 50% od ugovorene zakupnine ili da se celokupan iznos zakupa iz vremena vanrednog stanja plati tokom 2021. godine na 12 mesečnih rata.

Gradski štab za vanredne situacije je na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije usvojio preporuku poslodavcima na teritoriji grada Leskovca u kojoj se navodi da korišćenje godišnjeg odmora zaposlenih regulišu u skladu sa Zaključkom Vlade Republike u kojem se kaže da se korišćenje dela godišnjeg odmora za 2019. godinu omogući zaključno sa 31.12.2020.

Pogledaj takodje

Korona odnela još 52 ljudska života, zvanično 7.919 novozaraženih

U Srbiji su u poslednja 24 časa sa Korona virusom preminule još 52 osobe – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *