Početna / GRADOVI / Leskovac / Počelo Republičko takmičenje za osnovne škole u rukometu u Leskovcu

Počelo Republičko takmičenje za osnovne škole u rukometu u Leskovcu

U SRC  „Dubočica“ danas je počelo Republičko takmičenje za osnovne škole u rukometu. U muškoj konkurenciji takmičiće se ekipe osnovnih škola „Čeh Karolj“ Ada, „Goce Delčev“ Jabuka, „Milan Munjas“ Ub, „Heroj Radmila Šišković“ SmederevskaPalanka, „Momčilo Nastasijević“ Gornji Milanovica, „Đura Jakšić“ Zaječar, „Jovan Cvijić“ Zubin Potok i „Branko Radičević“ Vranje. U ženskoj konkurenciji osam osnovnih škola su „Čeh Karolj“ Ada, „Petar Kočić““ Temerin, „Cana Marjanović“ Sopot, „3. oktobar“ Bor, „Milan Ilić Čiča“ Aranđelovac, „Đura Jakšić“ Zaječar, „Sveti Sava“ Kosovska Mitrovica i „Branko Radičević“ Vranje.

Brankica Stamenković, članica gradskog veća, napomenula je da je za grad Leskovac velika čast da ugosti osam najboljih školskih ekipa sa teritorije Srbije i poželela im je prijatan boravak u Leskovcu.

„Škole, a ne samo sportski klubovi, su mesto gde nastaju pravi sportski šampioni i mesta gde fizička aktivnost postaje sastavni deo i navika života svakog deteta. To što se takmičite za svoje škole je od velikog značaja i za vas same. Verujem da ćete ovo iskustvo nositi u sećanju i jednog dana kada budete uspešni u svojim zanimanjima i kada, možda, postanete i najuspešniji sportisti. Želim vam puno dobro rezultata, ali da iz našeg grada, sem medalja, ponesete i puno lepih uspomena na druženje koje ćete ovde imati.“

Vladislav Krsmanović, predsednik skupštine Rukometnog saveza Srbije izrazio je veliko zadovoljstvo što se učesnici bave rukometom.

„Zahvalan sam Leskovcu i Savezu za školski sport što smo se okupili ovde i mislim da se ponovo vraća i uspostavlja tradicija koja je nekad davno postojala, a to je da se najbolje ekipe naših osnovnih i srednjih škola nalaze svake godine na finalnom takmičenju. Rukometni savez je u cilju razvoja rukometa, makar u školama koje su učesnici ovog takmičenja, odlučio da svakoj školi podeli po pet rukometnih lopti. Nadam se da će sve više dece u petom razredu uzeti rukometnu loptu u ruke, vredno trenirati, i vratiti sjaj našem, nekada, najtrofejnijem sportu.“

Pogledaj takodje

Danas je Krstovdan! Praznik posvećen krštenju Isusa Hrista

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *