hotel bell

Počeli radovi na rekonstrukciji Doma kulture i Biblioteke u Lebanu

Na objektu Doma kulture – Biblioteke Branko Radičević u Lebanu u toku su radovi rekonstrukcije objekta.

Naime na konkursu pod nazivom Gradovi u fokusu 2023, opština Lebane je početkom godine prošla sa svojim projektima i to za sanaciju krova na Biblioteci, adaptaciju izložbenog i formiranje novog galerijskog prostora u Domu kulture, kao i finansiranje u oblasti pozorišne umetnosti.

Konkursom Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu 2023” pruža se prilika jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima u oblasti kulture, kao i pojedincima i drugim subjektima u kulturi, unaprede svoje kapacitete i kulturnu ponudu.

Izabrane lokalne samouprave poneće titulu – Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope.

Cilj ovog konkursa je podsticanje lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritoriji grada ili opštine koje budu odabrane na konkursu.

Check Also

Iz budžeta grada danas isplaćeno 16,5 miliona dinara za udžbenike učenicima OŠ Josif Kostić, redovne troškove u oblasti obrazovanja i funkcionisanje SRC Dubočica

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 16.486.776,83 dinara. Od te sume za …

Оставите одговор