Home / DRUŠTVO / Počela realizacija projekta „Matura 2019“
hotel bell

Počela realizacija projekta „Matura 2019“

Policijska uprava Leskovac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova započeli su sa realizacijom projekta „Matura 2019“, čiji je cilj povećenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

„Tokom ovog projekta naši policijski službenici maturantima će održati predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova. Takođe, policija je i prethodnih godina sprovodila projekat „Matura“ i možemo reći da je dao dobre rezultate tako da za vreme i nakon matruskih večeri, na području koje pokriva naša Policijska uprava nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti – navode iz PU Leskovac.

U dane završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija policija će pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

Check Also

Brnabić: Biće teška zima, ali ćemo se truditi da ne bude restrikcija

Foto: arhiva Dnevnik juga Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, izjavila je danas da će …

Оставите одговор