Početna / DRUŠTVO / Održano poetsko-muzičko veče „Andrićevim stazama“

Održano poetsko-muzičko veče „Andrićevim stazama“

get link 14/03/2018 DRUŠTVO, Vlasotince Ostavi komentar

Prepuna galerija Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu još jednom je pokazala da Vlasotinčani vole pisanu reč i da rado posećuju književne večeri.

Učenici vlasotinačke gimnazije sinoć su priredili poetsko-muzičko veče pod nazivom „Andrićevim stazama“ a profesor srpskog jezika i književnosti Suzana Pešić, kao već dokazani i hvaljeni autor raznih muzičko-poetskih prikaza i ovoga puta je bila na visini zadatka.

Pripremljen i izveden program izazvao je veliko interesovanje i pohvale prisutnih a da je veče bilo i više nego uspešno pokazuje i  gromoglasni aplus nakon završenog programa.

Prigodnim programom u znak sećanja na našeg književnog velikana i nobelovca Ivu Andrića obeležena je i njegova godišnjica smrti.

Kroz „Andrićeve staze“ Vlasotinčane su sinoć vodili Predrag, Emilija, Aleksandra, Veljko, Petar, Julija, Slađan, Jana, Filip i Iva. Pred njima nije bio nimalo lak zadatak, predstaviti Ivu Andrića za kratko vreme. Veče je počelo pesmom „U lepom starom gradu Višegradu“, u kome je Ivo živeo i o kome je pisao. Potom su gimnazijalci kazivali stihove, zapise i delove iz proze Ive Andrića i podsetili prisutne da nema Andrićevog dela u kome čitalac neće naći sebe, setili se i njegove životne saputnice Milice Babić, kao neraskidivog dela Andrićevog života. Gimnazijalci su kazivali i Ivinu besedu „O priči i pričanju“, napisanu povodom dodele Nobelove nagrade 1961. godine i podsetili prisutne na mudrosti koje je Ivo za života kazivao, a koje i danas traju.

Veče je završeno Andrićevom pesmom „U sumraku“, koju je naš velikan napisao 1911. godine.

 

 

Pogledaj takodje

Zbog sanacije regionalnog puta naizmenično propuštanje vozila od 7 do 17 časova

Do 25.06.2018. godine, od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *