петак , децембар 14 2018
Početna / DRUŠTVO / Održano poetsko-muzičko veče „Andrićevim stazama“

Održano poetsko-muzičko veče „Andrićevim stazama“

Prepuna galerija Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu još jednom je pokazala da Vlasotinčani vole pisanu reč i da rado posećuju književne večeri.

Učenici vlasotinačke gimnazije sinoć su priredili poetsko-muzičko veče pod nazivom „Andrićevim stazama“ a profesor srpskog jezika i književnosti Suzana Pešić, kao već dokazani i hvaljeni autor raznih muzičko-poetskih prikaza i ovoga puta je bila na visini zadatka.

Pripremljen i izveden program izazvao je veliko interesovanje i pohvale prisutnih a da je veče bilo i više nego uspešno pokazuje i  gromoglasni aplus nakon završenog programa.

Prigodnim programom u znak sećanja na našeg književnog velikana i nobelovca Ivu Andrića obeležena je i njegova godišnjica smrti.

Kroz „Andrićeve staze“ Vlasotinčane su sinoć vodili Predrag, Emilija, Aleksandra, Veljko, Petar, Julija, Slađan, Jana, Filip i Iva. Pred njima nije bio nimalo lak zadatak, predstaviti Ivu Andrića za kratko vreme. Veče je počelo pesmom „U lepom starom gradu Višegradu“, u kome je Ivo živeo i o kome je pisao. Potom su gimnazijalci kazivali stihove, zapise i delove iz proze Ive Andrića i podsetili prisutne da nema Andrićevog dela u kome čitalac neće naći sebe, setili se i njegove životne saputnice Milice Babić, kao neraskidivog dela Andrićevog života. Gimnazijalci su kazivali i Ivinu besedu „O priči i pričanju“, napisanu povodom dodele Nobelove nagrade 1961. godine i podsetili prisutne na mudrosti koje je Ivo za života kazivao, a koje i danas traju.

Veče je završeno Andrićevom pesmom „U sumraku“, koju je naš velikan napisao 1911. godine.

 

 

Pogledaj takodje

Završni radovi na parternom uređenju Hirurškog bloka

Parterno uređenje Hirurškog bloka, koje podrazumeva asfaltiranje saobraćajnica, postavljanje javne rasvete i izgradnje portirnice sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *