Početna / DRUŠTVO / Održana konferencija „Mreže za sport“

Održana konferencija „Mreže za sport“

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i Sportskog saveza Srbije, u ponedeljak je u Narodnoj skupštini Republike Srbije održana Konferencija mreže za sport na temu: „Lokalne zajednice u oblasti sporta – perspektive i izazovi u finansiranju i strateškom planiranju”.

Aktivnost se realizuje preko Projekta “Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koju podržava Vlada Švajcarske. Konferencijom je predsedavao Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, zatim Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencija gradova i opština, kao i Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Cilj skupa je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za oblast sporta u lokalnoj zajednici, odnosno da se analiziraju postojeće uloge i odgovornosti u ovoj oblasti, mapiraju izazove i predlože moguća rešenja.

Na skupu su pozvani predstavnici gradova i opština koji se bave pitanjem sporta na lokalnom nivou, odnosno članovi Mreže za sport SKGO, predstavnici teritorijalnih sportskih saveza, ali i relevantnih aktera u oblasti sporta na lokalnom nivou.

Opštinu Medveđa je na konferenciji predstavljao predsednik opštine, dr Nebojša Arsića i članovi mreže za sport u opštini Medveđa, Nikola Andrejević, Milan Radovanović i Miroslav Stanković.

U okviru skupa učesnici konferencije otvorili su teme: finansiranja sporta u jedinicama lokalne samouprave, planovi razvoja sporta, saradnja između Državne revizorske institucije i jedinica lokalne samouprave u ovoj oblasti, potencijalni EU fondovi namenjeni za sport.

Pogledaj takodje

BEZ PANIKE: Cele sledeće nedelje provera sirena za uzbunjivanje

Od ponedeljka 23. do petka 27. septembra svakodnevno će građani Leksovca čuti sirene za uzbunjiv …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *