Home / DRUŠTVO / Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji
hotel bell

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, pripremili su, i preko svog koordinatora, uručili priznanje legendarnom glumcu Radetu Šerbedžiji, za maestralno odigranu ulogu najvećeg srpskog naučnika

Medalju i priznanja, Šerbedžiji je predao Marko Dozet, koordinator udruženja “Teslin toranj u Srbiji“ i autor knjige “Tragovima velike trojke iz 1856. godine“, posvećene Nikoli Tesli, Stevanu Mokranjcu i Vojvodi Stepi Stepanoviću. Bio je to i povod za intervju sa čuvenim glumcem.

Naime, Rade Šerbedžija je lik velikog naučnika tumačio u seriji iz 1977. godine, a četiri decenije kasnije 2017. godine, najavljivao da se sprema nova verzija filma o Nikoli Tesli, koja bi trebalo ponovo da igra.

Čuveni glumac je nedavno uzburkao javnost izjavom da lik Nikole Tesle treba da se nađe na jednoj novčanici u hrvatskom monetarnom sistemu, jer je to dokaz da su Srbi tamo živeli.

„Treba požuriti s tim, jer mislim da će Amerikanci to uskoro učiniti. Oni, naime, žele da proglase Teslu pravim Amerikancem. Naravno da bi bilo dobro da Tesla u Americi dobije poziciju koju zaslužuje, kao vjerovatno jedan od najvećih naučnika u istoriji čovječanstva, ali ja bih ipak volio da Tesla bude prije svega na kovanici Hrvatske, jer to je zemlja u kojoj je rođen i to bi bio dokaz da je taj narod, to jest Srbi iz Hrvatske, čiji je Tesla predstavnik, ovde postojao i da još ima malo nade da ne potone u zaborav“, rekao je Šerbedžija, koji se, i u intervjuu sa Markom Dozetom, izjasnio kao Srbin iz Hrvatske.

Check Also

Novi Amerikanac u Zdravlju: Jacob Lampkin pojačao Zdravlje

Amerikanac Jacob Lampkin novo je pojačanje leskovačkog Zdravlja. Lampkin u Zdravlje dolazi iz australijske NBL1 …

Оставите одговор