Početna / DOGAĐAJI / Od ponedeljka počinje rekonstrukcija državnog puta Lebane – Medveđa
hotel bell

Od ponedeljka počinje rekonstrukcija državnog puta Lebane – Medveđa

Predsednik opštine Medveđa u svom kabinetu održao je sastanak sa v.d. direktorom JP„Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom.

Tema sastanka bila je dinamika oko realizacije ranije najavljenog završetka i povezivanja, novim slojem asfalta, deonice magistralnog puta Lebane-Medveđa u dužini od preostalih 5 kilometara.

Sastanku su prisustvovali stručne službe opštinske uprave, konkretno iz odeljenja za urbanizam, koje su pripremile spisak pravaca lokalnih puteva koje je neophodno što pre uraditi, obzirom da su u jako lošem stanju nakon nepogoda koje su proteklog vikenda zadesile opštinu Medveđa.

Nakon održanog sastanka dogovoreno je asfaltiranje 20 lokalnih puteva kojima je dat prioritet, a završetak radova se očekuje do sredine septembra. Za te potrebe biće izdvojeno 30 miliona iz opštinskog budžeta.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture „Putevi Srbije“ izdvojiće oko 200 miliona dinara za 15 kilometara puta kao i za sanaciju klizišta kod rudnika Lece. Radovi će krenuti od ponedeljka“ – naglasio je v.d. direktor JP„Puteva Srbije.

„Kao što je rekao i gospodin Drobnjak, putevi život znače, bez puteva nema života. Sa tom konstatacijom se moramo svi složiti. Opština Medveđa je devastirano područje, reljefno i razuđeno. Mnogi lokalni i mahalski putevi su u dosta lošem stanju. Naš budžet je mali da bi pokrio ulaganja u putnu infrastrukturu i za sve pravce na teritoriji opštine Medveđa, zato nam je potrebna pomoć države i “Puteva Srbije”. Putevima ćemo zadržati ljude na selima i sprečiti dalje migracije ka unutrašnjosti. Da podsetim, prilikom nedavne posete predsednika države Aleksandra Vučića, opštini Medveđa, dobili smo obećanje da će se u najskorijem roku započeti rekonstrukcija magistralnog puta Lebane-Medveđa, u preostalih 5 km. Sada već izvesno, od ponedeljka rešavamo našu bolnu tačku kada i počinje asfaltiranje te deonice ” – istakao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Pogledaj takodje

TERETANA KAO ELEKTRANA: Učenici OŠ Svetozar Marković iz Vranja pobedili na Globalnom dečijem DIZAJNATON-u

Učenici Osnovne škole ,,Svetozar Marković’’ iz Vranja Vila Stanković, Jovana Stojičić, Luka Ordić i David …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *