Početna / DOGAĐAJI / „NOVINARI U REZIDENCIJI“ Poziv novinarima i medijskim radnicima koji su izloženi pritisku da se prijave za program podrške

„NOVINARI U REZIDENCIJI“ Poziv novinarima i medijskim radnicima koji su izloženi pritisku da se prijave za program podrške

Evropski centar za slobodu štampe i medija (European centre for press and media freedom – ECPMF) poziva novinare i medijske radnike koji su izloženi pritiscima ili pretnjama zbog novinarskog posla koji obavljaju da se prijave na program „Novinari u rezidenciji“.

Evropski centar ovim programom ugroženim novinarima omogućava da šest meseci, između juna 2020. i februara 2021. godine, napuste nesigurno okruženje i uz pomoć Evropskog centra rade i oporave se u Lajpcigu.

ECMF obezbeđuje siguran smeštaj, stipendije, obuke i druge oblike podrške za novinare izložene pritiscima i pretnjama.

Na program se mogu prijaviti novinari koji žive u zemljama koje su članice Evropske unije ili kandidata.

Da bi bili primljeni na program, neophodno je da novinari dostave dokaz da su izloženi pritiscima ili pretnjama zbog novinarskog posla koji obavljaju.

Program je namenjen novinarima sa najmanje tri godine rada u medijima. Kandidati moraju da imaju znanje najmanje A2 nivo engleskog ili nemačkog jezika.

Novinarima koji budu primljeni na program, Evropski centar obezbeđuje smeštaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje i mesečnu nadoknadu od 1.000 evra.

Prijavni formular i dodatne informacije o prijavi i programu pogledajte ovde.

Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF) osnovan je 2015. godine u Lajpcigu i ima za cilj promovisanje i zaštitu slobode izražavanja, kao i promovisanje međunacionalne javne rasprave o kršenjima medijskih sloboda.

Bivša predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović i sadašnji predsednik Vladimir Radomirović jedni su od osnivača ECPMF-a.

Pogledaj takodje

U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

U kabinetu predsednika opštine Medveđa danas su potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *