Početna / DRUŠTVO / MUZIČKO-POETSKI MATINE: Leskovački gimnazijalci ugostili članove Udruženja distrofičara i paraplegičara
Dionis Restoran Leskovac

MUZIČKO-POETSKI MATINE: Leskovački gimnazijalci ugostili članove Udruženja distrofičara i paraplegičara

Učenici leskovačke Gimnazije  su, u susret 8. Martu, ugostili članove Udruženja distrofičara i paraplegičara, i muzičko-poetskim matineom sugradjankama čestitali praznik.

Fiskulturnu salu, učenici su pretvorili u scenu na kojoj su pevali, svirali I recitovali svojim gostima iz dva leskovačka udružehnja osoba sa invaliditetom:

–          Muzičko-poetskim matineom, posvećenim osobama sa invaliditetom, želeli smo da pokažemo da smo škola bez barijera, da širimo ljuhav, prijateljstvo i pozitivnu energiju. Družićemo se sa ovim divnim ljudima I pokušati da im ulepšamo pretpraznični dan. Učenici će recitovati ljubavnu poeziju Tagore, Mike Antića, Desanke Maksimović  I ‘’najljubavnijeg’’ od svih srpskih pesnika, Milana Rakića. I muzički deo posvećen je ljubavi, pa verujem da ćemo svi uživati, istakla je profesorka srpskog jezika, Jelena Filipović, koja je, zajedno sa koleginicom Julijanom Stojanović, osmislila program matinea.

Pošto je direktorka, Dragana Cvetanović pozdravila  goste, najavivši da je ovo prvo, u nizu planiranih druženja, začula se gitara, a potom i zvuci čuvene kosovske pesme ‘’Ej dragi, dragi’’, koju je a kapelo, otpevala jedna od učenica, izmamivši aplauze svih prisustnih.

Članicama udruženja distrofičara I paraplegičara, darivane su, papirnimcvetovima sa porukama ljubavi, koje su, u okviru gradjanskog vaspitanja izradili učenici Gimnazije.

Pogledaj takodje

Štab za vanredne situacije: Pijace neće raditi tokom vikenda

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojen je Izveštaj Zdravstvenog centra i ZZJZ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *