Početna / DRUŠTVO / Ministar Lončar odgovarao na pitanja Dnevnika Juga o COVID bolnici u Leskovcu i smeštaju lakše obolelih u Nišu i Beogradu
hotel bell

Ministar Lončar odgovarao na pitanja Dnevnika Juga o COVID bolnici u Leskovcu i smeštaju lakše obolelih u Nišu i Beogradu

Redakcija Dnevnika Juga prva je od redakcija sa juga Srbije koje nemaju dopisnike iz Beograda uputila pitanja Kriznom štabu na koja su danas odgovarali ministar Zlatibor Lončar i epidemiolog Predrag Kon.

Naša redakcija danas je poslala dva pitanja:

Kada će Opšta bolnica Leskovac postati COVID bolnica, koliko će pacijenata biti smešteno u leskovačku bolnicu i sa kojim simptomima ?
Zašto se pacijenti sa lakom kliničkom slikom iz Leskovca šalju u Niš i Beograd, i da li ovo može da odvrati ljude od ideje da se uopšte jave lekaru?

Već sutra šaljemo nova pitanja, a pozivamo i sve ostale redakcije iz Leskovca i Jablaničkog okruga da postave pitanja i da na taj način skrenemo pažnju na ovaj deo Srbije.

Pitanja smo postavili na osnovu pitanja koja ste vi dragi čitaoci poslali kako bismo pokušali da dobijemo odgovor o nekim problemima koji muče ljude u ovom delu Srbije.

-Danas je, dok ovo pričamo, ekipa lekara i epidemiloga u leskovačkoj bolnici, i večeras će biti izveštaj kada će bolnica biti spremna – rekao je ministar Zlatibor Lončar odgovarajući na pitanje Dnevnika Juga.

Drugo pitanje odnosilo se na smeštaj obolelih sa lakom kliničkom slikom u posebnim bolnicama u Nišu i Beogradu, iako je u Leskovcu još pre desetak dana, na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, počela priprema Doma učenika i studenata za smeštaj ovakvih pacijenata.

-Ako će nekoga da odvrati, onda mora da zna da snosi odgovornost za sebe i on i njegova porodica, da ugrožava svoj život i da ugrožava svoje zdravlje. U ovom momentu apsolutno je nebitno da li ćete otići u privremenu bolnicu Čar Niš ili u privremenu bolnicu Sajam u Beogradu. Otići ćete u bolnicu u kojoj ima mesta i u kojoj mogu da prate vaše zdravstveno stanje, da li ste dobili temperaturu, da li je saturacija kiseonika dobra, da li je rentgen snimak u redu, da li je krvna slika dobra … Želimo da spasimo vaš život, to je vaš cilj. A vi sutra slobodno se žalite ako smo vam spasili život i ako smo vas vozili 100 kiloemtara više. Ako ostanete kod kuće mnogo su manje šanse da bude bolji rezultat vašeg lečenja. Dozvolite nam da sačuvamo vaše zdravlje i vaš život, i ništa više – istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U leskovačkoj bolnici čitav dan traju sastanci i edukacija zaposlenih, kao i planiranje organizacije rada Opšte bolnice Leskovac kao COVID BOLNICE za Jablanički i Pčinjski okrug. Potrebno je rešiti brojna pitanja, uključujući i smeštaj stacionarnih bolesnika, ali i organizaciju pregleda pacijenata iz Leksovca i čitavog Jablaničkog okruga.

Kako Dnevnik Juga takođe nezvanično saznaje, Dom učenika i studenata je spreman da ukoliko se za to ukaže potreba, bude pretvoren u privremenu bolcniu za lakše obolele, u skladu sa odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pogledaj takodje

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince o merama za suzbijanje epidemije tokom vikenda

Štab za vanredne situacije u Vlasotincu, u skladu sa odlukama Republičkog kriznog štaba, doneo je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *