Početna / EKONOMIJA / „Metla komerc“ najavljuje završetak tržnog centra „Šajkača“ u martu
Dionis Restoran Leskovac

„Metla komerc“ najavljuje završetak tržnog centra „Šajkača“ u martu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas sa saradnicima kompaniju „Metla komerc“ u Leskovcu.

U modernim magacinama veleprodaje smeštena je velika količina robe, a iz kompanije najavljuju i završetak izgradnje tržnog centra u popularnoj „Šajkači“ leskovačkog sajma za mart naredne godine.

-Nakon dugogodišnjeg propadanja u prethodnom vlasništvu, kompanija Metla komerc će u rekonstrukciju objekta površine 6500 kvadratnih metara sa 25 lokala, izgradnju stambenog objekta od 15 hiljada kvadrata, hotela i restorana uložiti preko 8 miliona evra. Kada je reč o ovoj kompaniji, verujem da se sećate da smo pre skoro dve godine bili upravo u ovom objektu čije je opremanje bilo u toku. Ovde je uloženo oko milion evra za ukupnu površinu od 4200 kvadrata, od čega je magacinski prostor sa više hiljada paleta na površini od 3600 kvadrata – rekao je gradonačelnik Leskovca.

Cvetanović je posebno istakao činjenicu da su posle kupovine objekata koji su godinama i decenijama propadali, leskovački privrednici preporodili grad koji će ponovo imati svoj Hotel Beograd, Šajkaču i moderne stambene komplekse, ali i akva park na ulazu u grad.

Marketing menadžer ove uspešne porodične kompanije Miloš Marinković se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na podršci i objasnio da izgradnja i rekonstukcija starog sajma uveliko traje: „Očekuje nas otvaranje prvog tržnog centra zatvorenog tipa u martu, pored stambenih objekata i radnji tu će biti i hotel i restoran. U pregovorima smo sa brojnim poznatim brendovima ali još uvek nećemo otkrivati imena. Pripremili smo video iz vazduha pa ćete moći da vidite kako će izgledati stanovi koji će početi da se grade u novembru. Najteže je bilo zadržati autentičan oblik, a sagraditi nešto moderno i lepo. Od početka smo želeli da zadržimo taj jedinstven arhitektonski oblik i raduje nas što će i ovaj star simbol Leskovca zasijati punim, savremenim sjajem.

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *