Početna / DRUŠTVO / MENTORSKI PROGRAM ZA ŽENE SA INVALIDITETOM Prijave u toku
hotel bell

MENTORSKI PROGRAM ZA ŽENE SA INVALIDITETOM Prijave u toku

U okviru projekta ‘’Mentorski program za žene sa invaliditetom’’, koji prvi put u Srbiji sprovode udruženja FemPlatz i Ženska mirovna grupa – Pančevo, uz podršku UN Women, otvoren je konkurs za mentorine. Namenjen je devojkama i ženama sa invaliditetom, koje žele da razviju svoje potencijale i uče iz iskustva, znanja i veština pripadnica ove socijalne kategorije.

Projekat ‘’Mentorski program za žene sa invaliditetom’’ traje od septembra 2018. do juna 2019. godine, i realizuje se u okviru programa „Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom“, sa ciljem ostvarivanja prava i uspostavljanja novog načina osnaživanja žena sa invaliditetom kroz vršnjačku podršku. Program treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešća i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima.

Ako si mlada žena sa invaliditetom i zainteresovana si da: naučiš više o svojim pravima i kako da ih ostvariš, razvijaš sopstvene potencijale i učiš iz iskustava, znanja i veština drugih žena sa invaliditetom,  naučiš više o prepoznavanju i sprečavanju diskriminacije i nasilja nad ženama, inkluzivnom obrazovanju, zapošljavanju, samostalnom životu, saznaš više o aktivizmu žena sa invaliditetom i radiš na polju promocije prava žena sa invaliditetom u Srbiji, prijavi se za učešće u ovom mentorskom programu, stoji u javnom pozivu.

Prijavne formulare slati na email adresu femplatz@gmail.com do srede, 20. februara.  

Učešće u programu podrazumeva:   zajedničku radionicu svih mentorki i mentorina u prvoj polovini marta,  individualni i grupni rad od marta do juna i završni susret, sredinom godine.

S.Ć.


Pogledaj takodje

Trećina testiranih u Pčinjskom okrugu poztivna na Korona virus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 451 uzorka iz Pčinjskog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *