Home / DRUŠTVO / Mali rendžeri u Vlasotincu
hotel bell

Mali rendžeri u Vlasotincu

Da o životnoj sredini treba učiti i brinuti od malena opšte je prihvaćena istina. Tako edukovani mališani postaju ljudi koji bi trebalo da imaju razvijenu svest o zaštiti prirodnog okruženja.

Vlasotince je dobilo male rendžere, dečake i devojčice koji su prošli edukativni kamp, u okviru Nacionalnog parka na Kopaoniku i nakon provera i  testova stekli su zvanje i legitimacije koje ih kvalifikuju da odraslima mogu da skrenu pažnju na loša postupanja  sa prirodom.

„Ovo je prva grupa dece u Srbiji koja je stekla zvanje „mali rendžeri“ na ovaj način. Oni će svojim roditeljima, komšijama, prijateljima, drugarima moći da ukazuju na probleme u zaštiti životne sredine, a za to ih kvalifikuju teoretska znanja koja su stekli, kao i praktični primeri koje su prošli prilikom boravka na Kopaoniku – kaže većnik zadužen za zaštitu životne sredine Žaklina Stefanović.

Ona dodaje da će mali rendžeri ubuduće biti uključena u sve akcije koje se tiču zaštite životne sredine, a koje pokreće ili podržava lokalna samouprava. Deca, uzrasta od drugog do šestog razreda, obuku su prošla u okviru Gljivarskog društva Rujnica.

Check Also

Čišćenje divljih deponija u Rudaru i uređenje prilaza crkvi Svete Petke

Odeljenja za zaštitu životne sredine je u saradnji JKP Komunalac i PWW ovog vikenda organizovalo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *