Home / DRUŠTVO / Leskovčanke se uspešno učile samoodbrani
hotel bell

Leskovčanke se uspešno učile samoodbrani

U nedelju 05. decembra, u sportskom centru Underground u Leskovcu, Ninđucu klub Buđinkan Leskovac je uspešno održao deseti po redu do sada besplatni seminar “Samoodbrana za žene”. 

Cilj seminara bio je upoznavanje učesnica sa osnovnim principima preventivne i primenjene samoodbrane u situacijama koje su potencijalno nebezbedne.

Seminaru je prisustvovalo preko 50 učesnica/ka, koje su u radnoj atmosferi imali prilike da se upoznaju sa tehnikama očuvanja sopstvene bezbednosti, a u čemu su im pomagali glavni instruktor na seminaru, Vladimir Stevanović, nosilac zvanja VII Dan u veštini Ninđucu, kao i svi članovi Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac.

Seminar je bio podeljen na četiri segmenta, od kojih je prvi bio primena samoodbrane na nenasilne situacije koje ne nose gotovo nikakav rizik, zatim nasilne situacije koje mogu biti opasne po život, upotreba improvizovanog i legalnog oružja u primeni samoodbrane i finalni situacioni dril koji je zahtevao aktivnu i dinamičnu primenu nekih od tehnika samoodbrane u slučaju napada u zatvorenom ograničenom prostoru.

Sva četiri segmenta su sadržala i teorijsku i praktičnu obuku.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *