Home / DRUŠTVO / Leskovačke odbojkašice, prvakinje Druge lige “istok“, kroz kvalifikaciije, traže mesto u višem rangu
hotel bell

Leskovačke odbojkašice, prvakinje Druge lige “istok“, kroz kvalifikaciije, traže mesto u višem rangu

Trodnevni kvalifikacioni turnir, čiji je domaćin Leskovac, počinje sutra, a za plasman u Prvu B ligu, osim ŽOK “Leskovac 98“, konkurišu “Borac“ iz Čačka, “Tent 2“ iz Obrenovca i novosadski “NS voley“.

Leskovačke odbojkašice će, iako su prvenstvo završile ubedljivo na liderskoj poziciji Druge lige “istok“, bez izgubljenog meča, prepustivši protivnicima svega tri seta, za jedno od dva mesta, koja vode u viši rang, morati da se izbore kroz kvalifikacije. Isti cilj imaju prvaci “zapada“-Borac iz Čačka, “centra“ -Tent 2“ iz Obrenovca i “severa“-NS voley, koji dolaze na kvalifikacioni turnir u Leskovac.

– Radi se trodnevnom odmeravanju snaga svakog sa svakim, a plasman u viši rang izboriće dve prvoplasirane ekipe. Protivnici su nam kvalitetne i dobro organizovane ekipe, ali verujem da će u konačnoj odluci, značajnu ulogu odigrati domaći teren, kao i činjenica da smo u odličnoj formi i vrlo motivisani da ligaški uspeh krunišemo ulaskom u Prvu “B“ ligu, ocenjuje trener Miodrag Rajković.

Tehničar Jovana Stojanović smatra da Ženski odbojkaški klub “Leskovac 98“, koji godinama predstavlja u takmičenjima čitav jugoistok Srbije, zaslužuje mesto u višem rangu:

– Želimo da iskoristimo priliku koja nam se pruža, jer osim što igramo na domaćem terenu, posedujemo kvalitet za Prvu “B“ ligu. Vrlo smo uigrane, jer dugo nastupamo zajedno. Protivnike ne potcenjujemo, ali i ne favorizujemo. Daćemo sve od sebe da potvrdimo da uspeh u ligi nije slučajan.

Da se šansa mora iskoristiti, slaže se i Tijana Stojiljković, koja igra na poziciji srednjeg blokera:

– Nismo sebi dozvolili greške iz prošlosti. Trenirale smo mnogo više, davale se maksimalno na utakmicama i ostvarile prvi deo cilja. Gledale smo kako igraju protivničke ekipe i “targetirale“ prednosti i mane, pa ćemo u skladu sa tim i igrati. Naravno da najviše toga zavisi od nas samih, te ćemo uložiti svu svagu, znanje i iskustvo da ispunimo zacrtano.

Što se iskustva tiče, “Leskovac 98“ spada u vrlo mlade ekipe, čiji prosek od 17 godina, kvari jedna 26-ogodišnja igračica, ali sličnu starosnu strukturu imaju i protivnice.

Turnir počinje sutra, u Maloj dvorani SRC “Dubočica“. Prvu utakmicu Leskovčanke igraju protiv “NS voley-a“ u 17 sati, u subotu će im protivnik biti “Borac“, a utakmica počinje u 19 sati, a poslednji protivnik je “Tent 2“. Susret je na programu u nedelju, u podne.

Plasman u Prvu “B“ ligu, bio bi kruna vrlo uspešne godine, jer je ŽOK “Leskovac 98“ bio dominantan u jugostičnoj Srbiji i u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор