Početna / KULTURA / Leskovačka umetnica Ana Mikarić predstavlja „svoj doživljaj sveta“ 13. marta u Leskovačkom kulturnom centru
Bilbordi

Leskovačka umetnica Ana Mikarić predstavlja „svoj doživljaj sveta“ 13. marta u Leskovačkom kulturnom centru

U Leskovačkom kulturnom centru 13. marta 2020. godine održaće se izložba slika leskovačke slikarke Aleksandre Mikarić.

Uvodnu reč na izložbi imaće profesor likovne kulture Zoran Vuković koji će se prisutnima obratiti sa nekoliko reči o svom viđenju stvaralaštva ove mlade umetnice, a njena priča vezana za slikarstvo počinje ovako:

„Rođena sam u Leskovcu 26.01.1988.godine. Tokom svog odrastanja i studiranja dosta sam putovala i prepoznavajući svu lepotu koja nas okružuje otkrila sam i svoj talenat kojim sam na jedinstven način prikazivala svoj doživljaj sveta. 

Po profesiji sam diplomirani inženjer i iako slikanje smatram darom, poželela sam da tu svoju ljubav krunišem i diplomom. Iako student privatne akademije, nerado to ističem i najradije dozvoljavam da oko posmatrača odredi moju kvalifikaciju, talenat i kvalitet dela koja stvaram. 

Ono što je odredilo mene kao umetnika jeste pohađanje likovne radionice Keiko Gonzales-a, umetnika kojeg sam upoznala i sa kojim sam radila tokom svog boravka u Boliviji. Njegovi saveti su značajno uticali na oblikovanje mog stila u ranom periodu mog stvaralaštva. Moj sadašnji mentor, Miodrag Elezović iz Beograda, takođe je zaslužan za moj razvoj kao umetnika, želju da se afirmišem u Srbiji i svoj rad predstavim na ovaj način. Član sam likovnog udruženja KEJ iz Beograda. Sarađujem sa Hrvatskim likovnim udruženjima na teritoriji Istre i Dalmacije gde takođe učestvujem u brojnim lokalnim projektima – ističe ova leskovačka umetnica, koja će imati priliku da svoj rad predstavi svojim sugrađanima 13. marta u Holu LKC-a.

Pogledaj takodje

Stečajni upravnik oglasio prodaju imovine „Interleminda“ i „Drvoprometa“

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila se prvu prodaju imovine Preduzeća ’’Interlemind’’ u stečaju  javnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *