Početna / DRUŠTVO / Kordinaciono telo dodelilo 63 stipendije srednjoškolcima iz Medveđe

Kordinaciono telo dodelilo 63 stipendije srednjoškolcima iz Medveđe

Opštinu Medveđa juče je  posetio predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, prof dr Zoran Stanković. Povod posete je uručivanje Ugovora srednjoškolcima koji će u školskoj 2018/2019. godini primati stipendije iz Koordinacionog tela.

U maloj sali Kulturnog centra je prigodnim programom organizovana dodela stipendija srednjoškolcima sa teritorije opštine Medveđa. Kao domaćin događaja, prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji je rekao da je ovo veliki dan za opštinu Medveđa.

„Zahvaljujući sredstvima Koordinacionog tela i naravno dobrom uspehu naših đaka, danas Medveđa ispisuje novu stranicu istorije. Tradiciju ulaganja u mlade ljude podržalo je Koordinaciono telo, čijim sredstvima se ove godine finansira 63 najboljih srednjoškolaca sa teritorije naše opštine. Ako uporedimo prošlogodišnji broj dodeljenih stipendija iz Koordinacionog tela, svega njih 14, u odnosu na ovogodišnji broj, moram priznati da je ovo veliki uspeh. Služba Koordinacionog tela je u skladu sa svojim budžetom opredelila sredstva za 300 stipendija za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, uslovi konkursa su promenjeni i razdvojeni za ove tri opštine, pa shodno kvotama, opština Medveđa dobila je 21% ili 63 stipendije.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, a da je ova godina što se tiče saradnje bila znatno efikasnija. “Čestitam đacima na dobijenim stipendijama, sa željom da u budućnosti, kada upišete fakultete predstavljate Medveđu na najbolji način. Verujem da će vam ove stipendije biti još veći podstrek i motivacija u daljem školovanju, da ćete opravdati naša očekivanja i iduće godine biti još bolji. Svi mladi ljudi koji završe studije biće dobrodošli, a mi ćemo, iako to nije lak zadatak, naći način da te mlade ljude zaposlimo.”

Prof dr Zoran Stanković je istakao da svi koji su pokazali uspeh kroz školovanje, zaslužuju stipendiranje, kao dalji podstrek za učenje. “Stipendije će biti isplaćivane 9 meseci, a iznos stipendija je 6.000 dinara mesečno. Nadam se da ćete novac utrošiti za sve ono što vam je potrebno, a da će deo novca otići, pored vaših divnih potreba i za unapređenje vašeg zdravlja.” Stanković je iskoristio priliku i da motiviše učenike da upišu studije i da budu spremni da rade mnogo kako bi ostvarili svoje snove. Za kraj je dodao da su za uspeh dece zaslužni kako njihovi roditelji, tako i njihovi profesori.

Odgovarajući na pitanja novinara o trenutnoj situaciji na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji, Stanković je izrazio uverenje da ćemo u periodu koji je pred nama imati umirenje strasti koje su narasle i da će ovaj problem biti rešen na obostrano zadovoljstvo. “Očekujem da privreda koja ne poznaje nacionalnost i granice bude dominanta, obzirom da ljudima koji žive i sa ove i sa one strane administrativne linije omogućava bolji život, jer je težnja svih nas da bolje živimo, zaključio je Stanković.

Pogledaj takodje

Održana promocija knjige o kulturi Brestovca

Sinoć je pred prepunom salom brestovačke osnovne škole održana promocija dugo pripremane knjige ,,Od diletantske …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *