Home / GRADOVI / Leskovac / KONJIČKE TRKE: Trostruka pobeda Leskovčana u glavnoj trci za pehar Grada Leskovca
hotel bell

KONJIČKE TRKE: Trostruka pobeda Leskovčana u glavnoj trci za pehar Grada Leskovca

Grlo Lirija vlasnika Jovice Đorđevića iz Leskovca pobednik je trke dana u okviru tradicionalnih konjičkih kasačkih trka koje se organizuju za Dan grada.

Drugo mesto pripalo je takođe grlu iz Konjičkog kluba Dubočica – Faero, dok je na trećem mestu bilo grlo Larisa. Trka dana organizovana je na stazi dužine 2.100 metara, sa autostartom, a grad je kroz programsko finansiranje podržao ovu tradicionalnu manifestaciju sa 600.000 dinara.

Trofej je porodici Đorđević uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Ono čime se možemo pohvaliti jeste da je Leskovac danas jedini grad na jugu Srbije u kom se organizuju konjičke trke. Ove godine u trkama učestvuje 44 grla koja dolaze iz čitave Srbije ali i inostranstva, a koji će se nadmetati u 5 kategorija. Nažalost, tokom decenija, praksa održavanja konjičkih trka za Dan grada je ukinuta, ali smo je 2013. godine ponovo pokrenuli, u želji da oživimo tradiciju i našim sugrađanima ponudimo zanimljive sportske sadržaje. Sa tom željom je lokalna samouprava i ovogodišnje trke podržala sa 600 hiljada dinara – rekao je Goran Cvetanović.

Trku je pratio veliki broj zaljubljenika u konjički sport.

Check Also

Pucnjava u selu kod Leskovca, iz lovačke puške ranio komšiju

U jednom selu u okolini Leskovca sinoć se dogodio incident – pišu beogradski mediji. Kako …

Оставите одговор