Home / DRUŠTVO / “Koliba“ opet oborila sopstveni rekord: Najveća pljeskavica na svetu, teža je 200 grama od prošlogodišnje
hotel bell

“Koliba“ opet oborila sopstveni rekord: Najveća pljeskavica na svetu, teža je 200 grama od prošlogodišnje

Tročlana ekipa Restorana “Koliba“ postavila je novi rekord u pripremi najveće pljeskavice na svetu, nadmašivši sopstveni, postavljen prošle godine. Utisak novinara da je ove večeri posao bio lakši nego lani, potvrdio je i Predrag Lazarević, otkrivši da je tajna u dobro pripremljenoj skari.

On je, zajedno sa druga dva člana ekipe, Ljubišom Đorđevićem i Ivicom Zdravkovićem, odlučio da prošlogodišnjoj težini od 67 kilograma doda još 200 grama, što je dovoljno za pobedu. Ono što im je bila prva obaveza, jeste da dobro pripreme roštilj, jer je adekvatna temperatura recept da se meso ispeče, a da ne pregori.

Taj posao je obavljen kako valja, a potom je ekipa počela da priprema meso na namašćenom plehu. Šezdesetsedam kilograma i 200 grama smese, koju je i ove godine darovao “Mesokombinat“, rastanjeno je i zgotovljena pljeskavica izmerena. Potom je pleh prenet na roštilj i proces pečenja je počeo i tekao, a utisci su svih prisutnih jeste da su majstori ove godine imali mnogo manje muke.

Prebacivanje sa pleha na skaru proteklo je bez problema, a najvažniji trenutak u procesu – okretanje, za koji su se roštiljdžije dobrano uigrale i od koga su najviše strepele, potvrdio je pravilo da su kvalitetno meso, dobra temperatura ćumura i uigran tim, recept za obaranje rekorda.

Čitav postupak muzički je pratio orkestar Elvisa Bajramovića iz Bojnika, najboljeg trubača Srbije, a aplauzi i usklici zadovoljstva zbog dobro odrađenog posla, pomešali su se sa pobedničkim čočekom.

Svaka čast, majstori.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор