Početna / DRUŠTVO / Kanal na Tulovskoj reci gotov do kraja juna

Kanal na Tulovskoj reci gotov do kraja juna

Građevinski radovi u Leskovcu uprkos pandemije Korona virusa nisu stali. Jedno od gradilišta na kojem nije bilo pauze u radovima, tokom vanrednog stanja je i izgradnja rasteretnog kanala na Tulovskoj reci.

Tim povodom radove je obišao gradonečelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da će se izgradnjom ovog kanala rešiti višedecenijski problem izlivanja vode.

„Realizacija ovog kapitalnog projekta se finansira sredstvima Lokalne samouprave koja učestvuje sa 25 miliona dinara i javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ koje ulaže 20 miliona. Pre početka izvođenja radova grad je uložio dodatnih 25 miliona, za eksproprijaciju zemljišta. Osnovni cilj ove investicije je preusmeravanje viška vode Tularske reke u Južnu Moravu, kako bi se sprečile potencijalne poplave koje već decenijama predstavljaju problem domaćinstvima i usevima meštana ovog kraja, kao i izlivanje vode u blizini velike trafostanice na putu Vlasotince Leskovac koji je takođe u procesu rekonstrukcije u dužini od 6,5 kilometara, a čija vrednost iznosi 283,3 miliona dinara – kazao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca je govorio i o izgradnji mosta na starom grdeličkom putu koji je usko povezan sa funkcionisanjem rasteretnog kanala.

„Kanal će u ovom delu presecati put i zato je neophodno da se na ovoj saobraćajnici izgradi most vredan 31,2 milona dinara. Nabavka je stala zbog vanrednog stanja ali čim budu ispunjeni svi uslovi biće pokrenut ponovo ovaj postupak – dodao je Cvetanović

Radovi na izgradnji kanala tulovske reke kako kaže predstavnik izvođača radova Jovan Cvetković, trebalo bi da budu gotovi do izbora.

„Zemljani radovi su završeni od početka do kraja, do Morave, sad predstoje konsolidacioni radovi u kamenu i betonski radovi jer su na svakih 100 metara predviđeni pragovi i dva mokra prelaza preko reke kako bi meštani mogli da prelaze s jedne strane kanala na drugu.“

Pogledaj takodje

U Leskovcu još uvek bez vanredne situacije

Na današnjoj 40. Sednici gradskog štaba za vanredne situacije donet je predlog mera i nalog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *