hotel bell

Jubilarni, 10. plivački miting „Leskovački pobednik“

Na bazenima Sportskog centra Dubočica u Leskovcu danas je otvoren jubilarni, 10. po redu plivački miting „Leskovački pobednik“.

Zbog aktuelne epidemiloške situacije takmičenje je ove godine bez prefiksa „međunarodni“, pa je za „Leskovački pobednik“ prijavljeno oko 350 plivača iz cele Srbije.

Turnir je svečano otvorila Jelena Kocić i u ime gradonačelnika poželela dobrodošlicu učesnicima i gostima „Leskovačkog pobednika“.

-Takmičenje „Leskovački pobednik“ je prilika da mladi plivači pokažu svoje umeće i da naš grad pokaže kakav je domaćin i način kako vodi računa o sportistima. Grad Leskovac je 2012. godine za sport izdvajao 18 miliona dinara, a sada ta suma iznosi 65 miliona dinara za sportske klubove i organizacije i dodatnih 95 miliona za funkcionisanje SRC “Dubočica”. Za dva plivačka kluba izdvajamo 3,6 miliona dinara i skoro da nema takmičenja sa kojeg se njihovi takmičari ne vrate sa pregršt medalja – istakla je Jelena Kocić.

U ime organizatora obratio se Ivan Cvetanović, potpredsednik i trener Plivačkog kluba Leskovac i zahvalio Gradu Leskovacu na podršci ne samo ovom takmičenju, nego plivačkom sportu uopšte.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор