hotel bell

Iz gradske kase isplaćena solidarna pomoć za rođenje deteta i jubilarne nagrade


Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 583.645 dinara na ime solidarne pomoći za rođenje deteta i jubilarnih nagrada zaposlenima u oblasti obrazovanja. Solidarna pomoć je isplaćena dvema majkama zaposlenim u dve škole, za rođenje troje dece, dok je jubilarna nagrada isplaćena za dvoje zaposlenih u Predškolskoj ustanovi.

Grad Leskovac, kao odgovoran socijalni partner, dosledno se pridržava svih posebnih kolektivnih ugovora i po tom osnovu redovno i ažurno izmiruje sve svoje obaveze prema zaposlenima koji su njima obuhvaćeni. Podsetimo, prema potpisanom Kolektivnom ugovoru kod poslodavca za zaposlene u Gradskoj upravi grada Leskovca, zaposleni imaju pravo na solidarnu pomoć za rođenje deteta u iznosu prosečne neto zarade u Republici Srbiji, odnosno u iznosu od 86.220 dinara .

Solidarna pomoć za rođenje deteta za zaposlene za koje je to predviđeno posebnim kolektivnim ugovorima samo je jedna od mera populacione politike koja se sprovodi u leskovačkoj lokalnoj samoupravi. Podsećamo da svaka zaposlena porodilja od Grada dobija 10.000 dinara, a svaka nezaposlena 20.000 dinara, dok će se u narednoj godini taj iznos uvećati na 20.000, odnosno 40.000 hiljada dinara. Za prvih deset beba koje se rode u kalendarskoj godini obezbeđeni su vaučeri u iznosu od 30.000 dinara. Pored toga, svaki roditelj novorođenčeta dobija auto-sedište.

Check Also

Ekipa “Anine čarolije” napravila najbolji ajvar na takmičenju “Izađi mi na teglu”

Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator u realizaciji …

Оставите одговор