Početna / GRADOVI / Leskovac / INTERVJU – GORAN CVETANOVIĆ: Posao za 3.000 Leskovčana, trg, obilaznica i više para za socijalnu zaštitu, zdravstvo i prosvetu

INTERVJU – GORAN CVETANOVIĆ: Posao za 3.000 Leskovčana, trg, obilaznica i više para za socijalnu zaštitu, zdravstvo i prosvetu

Kraj jedne i početak Nove godine vreme je za sumiranje rezultata u svim oblastima života.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u ekskluzivnom Božićnom intervju za Dnevnik Juga govori o 2018. i najavljuje izuzetno ambiciozne planove za Novu, 2019. godinu u kojoj, kako najavljuje, Leskovčane očekuje puno lepih vesti.

U poseti fabrici „Aptiv“ u Leskovcu

Kakva je situacija u Leskovcu danas u poređenju sa situacijom od pre godinu dana ?

-Leskovac je iz godine u godinu u boljoj poziciji. Smanjuje se broj nezaposlenih, otvaraju se nova radna mesta, poboljšava infrastruktura, rađa se više dece. Grad Leskovac sada, u odnosu na period od pre godinu dana ima 15.000 metara više uređenih saobraćajnica, preko 1.000 metara vodovodne mreže, novoizgrađenu halu “Partizan”,novu opremu u “Plavom paviljonu” vrednu 100.000 evra, teren sa veštačkom travom, konstantno se rekonstruišu škole, stvaraju sve bolji uslovi za našu decu. Putem brojnih projekata poput “Radimo za bolju budućnost dece”, “Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva”, dodela ugovora za samozapošljavanje, dodela ugovora mladim povrtarima i drugih, više od 200 mladih dobilo je sredstva i pokrenulo sopstveni biznis, nisu sedeli “skrštenih ruku” i Grad je veoma ponosan na njih. Zatim, najtalentovaniji i najuspešniji dobili su nagrade od strane grada. Godine 2017. nagrađeno je 425 mladih, dok je u 2018. godini nagradjeno 522 njih – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u intervju za Dnevnik Juga.

Nagrade mladima na Svetog Savu i za Dan grada

Šta je ono što smatrate najvažnijim što je urađeno u 2018. godini ?

-Godinu za nama obeležila je uspešna realizacija brojnih bitnih investicionih projekata koji su doprineli poboljšanju života naših sugrađana. Najvažniji su oni koji će omogućiti da se u našem gradu tokom 2019. godine otvori više hiljada radnih mesta I na taj način još više smanji stopa nezapolenosti. Krajem 2017. godine broj nezaposlenih bio je 16900, a podaci iz novembra 2018. pokazuju da taj broj iznosi 16489. Tome bih dodao i konstantan dolazak stranih investitora u naš grad, a mi se trudimo da stvaramo pogodne uslove za to – kaže Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca očekuje podršku Predsednika i Vlade

Da li je bilo stvari koje biste možda drugačije uradili, ili nečega što ste želeli ali niste uspeli da ostvarite ?

-Rukovoditi gradom veličine Leskovca sa sobom nosi suočavanje sa neostvarivanjem svih planova. S obzirom na to da smo grad sa velikim brojem mesnih zajednica i velikom razuđenosti teško je postići sve, naročito kada je reč o komunalnim potrebama. Činjenica je da nam u budžetu nedostaju određena sredstva kako bismo ostvarili sve planove. Što se toga tiče, imamo dobru komunikaciju sa Vladom Republike Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem, te možemo očekivati podršku i u 2019. godini.

Aptiv Leskovac

Šta građani Leskovca mogu da očekuju u 2019. godini ?

-Leskovčane pre svega očekuje da još 3000 njih u toku 2019. godine bude zaposleno. Izgradnja centralnog gradskog trga, Bulevara Nikole Pašića, puta ka Bojniku sa pešačkom i biciklističkom stazom. Očekuje nas i povećanje izdvajanja za socijalnu zaštitu, zdravstvo, prosvetu, sport, politiku zapošljavanja. Nastaviće se sa uređenjem infrastrukture, energetskom sanacijom školskih objekata, podrškom mladim talentima i poljoprivrednicima i sličnim projektima koji će doprineti sve većem razvoju grada – naglasio je Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca uputio je Božićnu čestitku sugrađanima.

– Sugrađanima čestitam predstojeće Božićne praznike uz želju za Badnje veče i Božić provedu u krugu svojih najmilijih u miru, sreći, blagostanju i slozi – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

Savez za Leskovac traži utvrđivanje odgovornosti za kašnjenje radova na školi „Josif Kostić“

Savez za Leskovac organizovao je danas konferenciju ispred OŠ „Josif Kostić“ a tema je bila …

7 Komentari

 1. Leskovac sa gradonacelnikom Cvetanovicem krupnim koracima ide napred. Leskovac nikada nije imao bolju vlast.

 2. Bravo z anajboljeg gradonacelnika kojeg je Leskovac ikad imao. Samo sa takvim covekom mozemo da napravimo grad uspesnih ljudi.

 3. Leskovac je bio grad tuge i bede a sada postaje lepo uredjen grad sa ljudima kojima perspektivu i buducnost

 4. Gradjanin Ponosni

  Nasledio je milijarde dugova a sada je Leskovac stabilan grad sa jasnom perspektivom. Nema tu šta da se kaže posebno nego svaka čast Cvetanoviću i samo napred.

 5. Jedino [to lepo ide u gradu su price I samo price, a od bljeg zivota nema nista. Grad nam propada a narod se iseljava, to je bolna istina

 6. Moжете да га мрзите и измишљате свашта, али нико не може да оспори оно што се види и што је јасно. Све је више фабрика, незапосленост се смањује а нове фирме које долазе донеће препород у град. Само у улице што је уложено ви нисте уложили све заједно у све што сте радили и градили. А где су школе, амбуланте, водовод и пуно тога што је урађено

 7. Leskovac u srcu

  Srećan praznik i Vama gradonačelniče, da ga proslavite u zdravlju i veselju i da nastavite da vodie Leskovac u bolju budućnost. A ovi što Vas mrze nek Vam pljunu pod prozor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *