Home / EKONOMIJA / Holandski VNB Knitting u Grdelici: Broj zaposlenih dupliran, uloženo 700.000 evra
hotel bell

Holandski VNB Knitting u Grdelici: Broj zaposlenih dupliran, uloženo 700.000 evra

Mala i srednja preduzeća su motor razvoja južnog kraja. Ona su postala sinonim za preduzetništvo a jedno takvo preduzeće je i VNB Knitting iz Holandije koja na teritoriji Grdelice posluje od 2016. godine.

Gradonačelnik Leskovca imao je priliku da zajedno sa ambasadorom Holandije otvori ovaj pogon, a danas je ponovo posetio ovu kompaniju.

-Sa rastom južnog dela naše divne zemlje i rastom Grdelice rastao je i ovaj pogon. Broj zaposlenih je dupliran a promenila se i struktura i organizacija preduzeća koje je povećalo svoju proizvodnju. Od otvaranja u ovaj pogon je investirano 700 hiljada evra – kazao je Cvetanović dodavši da su ovakve firme značajne za zapošljavanje stanovništva ovog kraja.

Direktor ogranka VNB – a u Grdelici Filip Živković istakao je da u narednom periodu planiraju nabavku novih mašina, proširenje ali i zapošljavanje novih radnika.

-Do kraja godine planiramo ulaganje u mašinu posebne namene koja će za ovaj kraj biti jedinstvena a reč je o tehničkoj namenskoj mašini. Ono što je za ovaj kraj važno je i plan za povećanje ljudskih resursa za 10-15 radnika – poručio je Filip Živković.

Check Also

Pucnjava u selu kod Leskovca, iz lovačke puške ranio komšiju

U jednom selu u okolini Leskovca sinoć se dogodio incident – pišu beogradski mediji. Kako …

Оставите одговор