Početna / DOGAĐAJI / Gradski hor Ruzmarin održao koncert na Vlasotinačkom letu

Gradski hor Ruzmarin održao koncert na Vlasotinačkom letu

Koncertom gradskog hora Ruzmarin, koji je priređen u dvorištu Kulturnog centra, nastavljeno je Leto u Vlasotincu 2019.

Susedi iz Leskovca i ovog puta su imali po kojima su publici prepoznatljivi njihovi nastupi. Koncert je počeo pesmom Ovo je Srbija, a nastavljen pesmama: Pred Senkinom kućom, Ne vredi plakati, Kad čujem tambure, U Leskovcu nekad beše, Što mi je milo em drago, Gusta mi magla padnala, Ječam žela…

Planiraju da repertoar obnove novim pesmama kako kažu, da ne bi dosadili publici. Hor je dobio nove članove i po rečima predsednika Dragana Cakića, i dalje su otvorena vrata za buduće članove koji vole muziku i umeju da pevaju. U Ruzmarinu su trenutno okupljeni članovi od dvadeset do sedamdeset godina, što čini veoma lep spoj mladosti i iskustva.

„Tradicinalno imamo dobru saradnju sa Kulturnim centrom u Vlasotincu i ovde uvek rado nastupamo. Ovde u dvorištu je predivan ambijent za naše nastupe, dobre su tehničke mogućnosti. Uz odlično gostoprimstvo domaćina to je garancija da će se naša saradnja nastaviti i ubuduće“, rekao je Dragan Cakić nakon završetka koncerta.

Gradski hor Ruzmarin postoji duže od 35 godina. Ovaj veliki jubilej proslavio je prošle godine velikim koncertom pod nazivom „Pod sjajem zvezda“. Na svom repertoaru ima starogradsku i starosrpsku muziku. Ruzmarin neguje i duhovnu muziku sa kojom je nastupao u manastiru Kakovo, koji je jedan od metoha Hilandara.

Pogledaj takodje

Izabrane predstavnice Vranja za takmičenje ,,Srbija u ritmu Evrope“

U Pozorištu „Bora Stanković“ održana je audicija za izbor predstavnika Vranja u novom ciklusu dečjeg …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *