Home / DRUŠTVO / Grad obezbedio auto-sedišta za decu rođenu tokom marta i aprila 2021. godine
hotel bell

Grad obezbedio auto-sedišta za decu rođenu tokom marta i aprila 2021. godine

Auto-sedišta podeljena roditeljima dece rođene u martu i aprilu, ali “januarcima“ i “februarcima“ koji poklon nisu preuzeli pre mesec dana

U sali pozorišta podeljeno je 96 auto-sedišta, a roditelje, koji danas nisu mogli da preuzmu poklon, već od sutra sedišta čekaju na portirnici u zgradi opštine. Donacijom su obuhvaćena deca rođena marta i aprila, a tokom 2021. godine, biće podeljeno 1.100 sedišta, za čiju je nabavku lokalna samouprava izdvojila 7,9 miliona dinara.

– U konkurskoj dokumentaciji ostavljena je mogućnost korekcije nabavke, ukoliko se rodi više dece. Želeli smo da pomoć bude dugoročna, pa su sedišta namenjena uzrastu od devet meseci do 12 godina. Ova akcija je deo programske aktivnosti “Podrška porodicama sa decom“, vredne u ovoj godini, 30,9 miliona dinara, a među merama populacione politike, značajno je izdvojiti jednokatnu pomoć za porodilje, vaučere za 10 prvorođenih beba, naknadu za udžbenike za prvake i decu iz socijalno ugroženih porodica, rekla je članica Gradskog veća, Aleksandra Milovanović.

Aleksandra Stanković, koja je ove godine, prvi put postala mama, zahvalila se u ime svih roditelja, uz napomenu da je u prvim mesecima života bebe, svaka pomoć dobrodošla.

Grad Leskovac je, inače, merama za podsticaj rađanju, od skora, pridodao još jednu: Pristupanjem Pokretu “Tri plus“, biće u prilici da obezbeđuje pogodnosti i beneficije za porodice sa troje i više dece. U program se već uključilo sto privrednika, a uskoro će, na sajtu grada, biti objavljen javni poziv za podršku višečlanim porodicama.

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор