Početna / DOGAĐAJI / Fenomenalni vikend na Brestovačkom letu

Fenomenalni vikend na Brestovačkom letu

Minulog vikenda više stotina gledalaca uživalo je u pravom kulturnom programu za sve uzraste i ukuse na manifestciji „Brestovačko leto 2019“, koju tradicionalno oragnizuje Dom kulture u Brestovcu.

Otvorena je izložba slika ,, Rast u bojama mašte“ male umetnice velikih dela Petre Mladenović, koja sa samo 13.godina stavar čuda kičicom na platnu.

Na velikom dečjem maskenbalu preko 40 maskiranih mališana uživalo je u druženju sa klovom Tikijem, pevalo i igralo.

Subota i nedelja su bile rezervisane za folklorne ansamble, preko 150 učesnika folkoraca svih starosnih kategorija. Posebni gosti bili su KUD,, Beloilje“ iz Svrljiga, finalisti najvećeg međunarodnog festivala folklora na Egeju, koji su svojom koreografijom Vranjaska svita oduševili prisutne, pa publika ni po kiši nije odustajala od uživanja u programu.

Nastupili su još i KUD,, Pukovački vez“, foklorne sekcije iz Lipovice i Brestovca, Kud,, Koštana“ Badnjevac, KUD,, Belac“ iz Pridvorice kod Bojnika, folklorni ansambli iz Malošišta, Samarinovca, D.Brijanja, Međe, Draškovca i Šarlinca.

Pogledaj takodje

Širom Beograda postavljeni bilbordi za najavu jubilarne 30. „Roštiljijade“

Širom Beograda postavljeni su bilbrodi na kojima je istaknuta najava jubilarne 30. Roštiljijade. Ovogodišnja “Roštiljijada” …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *