Home / KULTURA / Dečji hor „Zvezdice“ održao koncert u Leskovačkom kulturnom centru
hotel bell

Dečji hor „Zvezdice“ održao koncert u Leskovačkom kulturnom centru

U Leskovačkom kulturnom centru dečiji hor „Zvezdice“ održao je koncert pod nazivom „Nešto lepo“.

Tokom 17 godina postojanja, hor „Zvezdice“ je nastupao širom Evrope. Dobitnici su prestižnih priznanja, među kojima i Svetosavske povelje i dve Oktobarske nagrade grada Leskovca za izuzetan doprinos u oblasti kulture. 

Gradski dečiji hor „Zvezdice“ sedamnaest godina traje na muzičkoj sceni Leskovca i svedoči o lepoti, virtuoznosti i visokim umetničkim dometima potvrđenim brojnim nagradama, priznanjima, plaketama, medaljama kao i o jedinstvenom umetničkom poduhvatu kojim su dosanjani snovi, vizije i ambicije.

Gradski dečji hor „Zvezdice“ stigao je do Mokranjčevih dana u Negotinu, Kolarčevog narodnog univerziteta u Beogradu, Banskog dvora u Banja Luci, Ohrida, Skoplja, Bratislave, Beča, Praga, Poznanja, Maribora, Riminija, Temišvara, Drezdena, i svojim muzikalnim, vokalnim i tehničkim kvalitetima dosegao visoke zahteve serioznog muziciranja.  Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a i Kamernim orkestrom „Amorozo“. Nosilac je značajnih nagrada i priznanja. 

O horu su pisali mnogi. Prema mišljenju kritičara časopisa „NIN“ jedan od koncerata „Zvezdica“ svrstan je u 5 najznačajnijih muzičkih događaja u 2014. godini u Srbiji. Dobitnik je dve Oktobarske nagrade Grada Leskovca za izuzetan doprinos u oblasti kulture i Svetosavske povelje Grada Leskovca.

Kontinuitet i istrajnost glavni su atributi ovog hora. Uz ime hora i horskih 17 godina životno je vezano ime osnivača, dirigenta, umetničkog rukovodioca i pedagoga dr Jelene Cvetković Crvenice.

Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava, a organizator Leskovački kulturni centar.

Check Also

USPELI SMO – Kupljena kuća porodici Stanković iz Donje Slatine!

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ uspela je da prikupi 12.000 evra za kupovinu kuće porodici Stanković, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *