Početna / DRUŠTVO / Cvetanović o izgradnji novog gradskog trga i zluradim napisima u medijima: Nijedno drvo neće biti posečeno

Cvetanović o izgradnji novog gradskog trga i zluradim napisima u medijima: Nijedno drvo neće biti posečeno

Gradsko veće Leskovca usvojilo je danas predlog Odluke o zaduženju Grada Leskovca u 2019. godini.

Ovu odluku kao i namenu sredstava obrazložio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Prošle godine nismo uzeli nijednu kreditnu liniju, pretprošle takođe. Godinu dana pre toga smo izglasali zaduženje od 100 miliona dinara, ali tu tranšu nismo iskoristili. S obzirom da bi trebali u toku sledeće godine završimo obilaznicu oko Leskovca, pri tome je Grad uložio 90 miliona za rešavanje imovinsko pravnih odnosa. Ove godine smo dosta uradili na putu prema Nišu. Uskoro će biti sređen i prelaz prkeo pruge između Pečenjevca i Lipovice, načelno smo dogovorili sa Železnicom Srbije da se to odradi. Ostao nam je Bojnički put koji je u jako lošem stanju koji će najvećim delom finansirati Vlada Srbije, a želimo da tu uredimo i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, trotoare i led osvetljenje. Tu bi učešće grada trebalo da bude oko 50 miliona dinara. Do 15. decembra završavamo i halu „Partizan“, ostaje parterno uređenje i priključenje na trafo stanicu što trebamo mi da uradimo – kaže Cvetanović.

Kompletnu izjavu možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Prvi čovek Leskovca najavio je izgradnju nvoog trga u 2019. godini, za šta su pre svega namenjena sredstva iz kredita,

-Ostaje centralno pitanje oko ovog zaduženja a to je gradski trg. Mi smo jedina velika lokalna samouprava koja nema gradski trg. Pri tome ne znam kako novinari to prenose, ali probaću da budem potpuno jasan. Po projektu nijedno drvo u parku se ne seče, ne uklanja, osim onih koja mogu da ugroze decu. Nijedno jedino drvo – istakao je Cvetanović i dodao – Kada kažemo 30 posto pod zelenilom, 30 posto se odnosi na površinu novog gradskog trga i to novozasađenog drveća. Dakle 30 posto će biti pod novim zelenilom, a ne ono što prenose neki mediji. Da li se plaše pa unapred prenose ono što mi ne vidimo, ili to zlurado rade računajući da će nešto da izazovu ? Kada počnemo neki projekat to radimo godinama, i sada ne prođe dan da me neko u gradu ne pita kada će biti izgrađen novi gradski trg i da naš trg bude prelep. To znači i da svi trotoari oko Robne kuće i Doma sindikata trebaju da budu uređeni. Da bi to realizovali, i d ane bi tokom 2019. godine bilo problema oko finansiranja, mislim da je kreditna linija od 400 miliona dinara portrebna. A imamo mogućnost da to uzmemo, imamo mogućnost da dobijemo saglasnost za tako nešto jer sve obaveze ipsunjavamo na vreme, sve kreditne linije, sve ugovore koje smo potpisali blagovremeno i precizno izmirujemo. To kada počne da se radi dođete do kraja godine i vreme je ispalte i svi traže da se svi segmenti budžeta isplate stoprocentno. A mi naše obaveze prema korisnicima budžeta ispunjavamo redovno.

Gradonačelnik Cvetanović je na kraju pozvao gradske većnike da glasaju za ovaj predlog i dodao kako je njegova obaveza da jedna ovakav predlog detaljno obrazloži.

-Tih 400 miliona dinara je neophodno, probaćemo da kreditna linija bude na dve godine, sa grejs periodom od godinu dana. Javna nabavka ne može da se završi za nekoliko meseci, a objektivno možemo da počnemo proceduru sredinom januara a realizacija u aprilu. S obzirom da ćemo sledeće godine zbog velikog povećanja broja radna mesta imati znatno bolje punjenje budžeta i imaćemo sredstva da kredit vratimo. Moja je obaveza kao gradonačelnika da detaljno obrazložim šta je namena ovih sredstava kako ne bi bilo nedoumica – zaključio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

GAK „Leskovac“ doneo 21 medalju iz Dimitrovgrada

Gradski Atletski Klub,,Leskovac“ se takmičio 19.05.2019 godine u Pionirskoj ligi Južne Srbije u Dimitrovgradu. Organizator …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *