hotel bell

Arman Burdžu, državljanin Turske, otvorio dvojezične vrtiće u Leskovcu i Nišu, uskoro vrtić i u Beogradu

Život i rad savremenog čoveka se ne mogu zamisliti bez poznavanja engleskog jezika.

Danas je engleski ne samo najrasprostranjeniji jezik, već i univerzalni jezik sporazumevanja širom sveta. Prepoznajući potrebu za usvajanjem „stranog“ jezika Turčin Arman Burdžu je krenuo u realizaciju dvojezičnog vrtića – projekta za najmlađe! Na dan „otvorenih vrata“ u prvom dečjem dvoježičnom vrtiću “ Oxford As Academy „u Leskovcu, razgovarali smo o idejama i planovima vezanim za projekat koji je prava novina za Leskovac.

„Ideja da krenemo sa realizacijom ovog projekta se rodila pre više godina. Kako sam i sam roditelj školske dece, oslušnuo sam malo njihove potrebe i istražio način na koji oni usvajaju znanja.Naime, kod nas u Turskoj se celokupna nastava u školama i vrtićima odvija dvojezično tako da smo sistem po kojem uče naša deca, samo preneli na Srbiju. Vlada Srbije kao i predstavnici gradova u kojima smo, prepoznaju značaj dvojezičnog obrazovanja i sa te strane imamo podršku da na ove prostore uvedemo vrtić koji ne samo da vodi brigu o deci već ih i edukuje. Usvajanje kako maternjeg tako i stranog jezika je najintenzivnije u periodu od rođenja do šeste godine, jer se tada kod dece formira inteligencija i psihičke sposobnosti i upravo zbog toga smo se odlučili za vrtić a ne za školu – kaže za naš portal Arman.

Pored Niša u kome ovaj vrtić uspešno radi, prethodnog vikenda je otvoren i u Leskovcu a kako Arman kaže tu nije kraj.Već za dve nedelje i naša prestonica će dobiti „Oxford As Academy“ , ali i gradovi poput Kraljeva, Subotica, Jagodine, Vranja.

„Nama je cilj da deca iz Leskovca i drugih gradova imaju mogućnost da usvajaju znanja na jedan drugačiji način, korišćenjem opipljivih stvari, čulnih iskustava, pantomime, asocijacije, pesme, priče na jedan interaktivan, zabavan i veseo način sa mnogo pokreta, igara. Naš tim čine kvalifikovane vapitačice, učiteljice i profesorke engleskog i srpskog jezika koje su tu da pruže najbolje deci ali i da pomognu roditeljima.Ja sam jako zadovoljan odzivom dece u Leskovcu. Dobro je prihvaćena ova novina što me posebno raduje – ističe Arman Burdžu.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

One comment

  1. Super, jos da nije vrtic 10.000 a plata 26.000

Оставите одговор