Mališanima iz Nomanice i Guberevca HO “Deca su dar od Boga” ulepšala dan

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Humanitarna organizacija “Deca su dar od Boga” pored toga što pomaže socijalno ugroženim porodicama, svoje aktivnosti usmerila je i na najmlađe učenike škola u Nomanici i Guberevcu, a sve sa ciljem da im izmami osmeh na lice i da što pre zaborave početak svog školovanja koje su proveli pod maskama.

“Naša organizacija odnela je paketiće sačinjene od pribora, sredstava za higijenu, igračaka i slatkiša osnovcima u selu Nomanica. Jedanaest mališana nas je dočekalo raširenih ruku i sa osmehom na licu. Na ovaj način smo želeli da ukažemo da su sva deca ravnopravna i podjednako važna s obzirom da se radi o isturenom odeljenju gde se nastava izvodi do četvrtog razreda – ističe za za Dnevnik Juga veroučitelj i osnivač organizacije Dalibor Cvetković.

Ni mališani iz Guberevca nisu ostali uskraćeni za radost i sreću koju ima je ovaj humanitarc priredio.

“U saradnji sa “Foto Batom”, organizovali smo besplatno slikanje za najmlađe učenike OŠ “Bora Stanković” iz Guberevca kao i prigodne poklončiće kao znak pažnje. Obuhvaćena su deca prvog i drugog razreda koja su svoje školovanje započela pod maskama i u online svetu. S obzirom da se nadamo da će se vakcinacijom situacija stabilizovati i vratiti se sve na staro, a da će maske postati samo ružna prošlost, želeli smo da deci bez maske vidimo ozarena lica, jer svako dete zaslužuje da uživa u bezbrižnom školovanju i detinjstvu – zaključije Dalibor Cvetković.

Check Also

Svečano obeležen Dan Muzeja u Leskovcu: Kulturno nasleđe kao inspiracija za budućnost

Danas je Leskovac bio domaćin svečane sednice i otvaranja izložbe povodom Dana Muzeja. Centralni događaj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *