Zgrada Gimnazije i Ekonomske škole u Leskovcu dobija novi izgled

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Samo nekoliko dana nakon završetka radova na energetskoj efikasnosti u školi ”Kosta Stamenković”, novi izgled dobiće i zgrada Gimnazije.

Od početka godine, u energetsku efikasnost škola na teritoriji grada, lokalna samouprava uložila je 18,6 miliona dinara, a u ovom objektu koji dele Gimnazija i Ekonomska škola, treći smo put u poslednjih 12 meseci, rekao je danas gradonačelnik Goran Cvetanović, obilazeći radove.

– Podsetiću vas da smo do sada sređivali unutrašnjost zgrade, uredili hodnike, postavili nove rukohvate i betonirali plato ispred Gimnazije, a prošle godine zamenili kompletnu stolariju, za šta smo izdvojili 5,4 miliona dinara. Zamenom stolarije ostvarene su značajne uštede, pa su računi za grejanje niži i za 2o posto. Postavljanjem demit fasade, stepen energetske efikasnosti biće podignut na još viši nivo. Lokalna samouprava želi i nastoji da svim učenicima obezbedi adekvatne uslove obrazovanja, a istovremeno da promeni spoljašnji izgled gradskih, ali i seoskih škola, rekao je Cvetanović.

Treća faza projekta, koju lokalna samouprava sprovodi preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, vredna je 4,5 miliona dinara, a izvođač ima rok od 6o dana da završi radove.

Direktorke Gimnazije i Ekonomske škole, Dragana Cvetanović i Milijana Dimić su, zahvaljujući se na pažnji koju lokalna samouprava poklanja jednom od najstarijih školskih objekata u gradu, istakle su da je ”stara dama” zaslužila novo ruho. U ovom objektu svakodnevno i govoto cele godine boravi više od 1.6oo učenika, a novi izgled će je svakako, u susret 7o.-om rođendanu, prikazati u najboljem svetlu, naglasile su Cvetanovićeva i Dimićeva.

Profesor Milorad Milićević izrazio je zadovoljstvo što lokalna vlast u Gimnaziji i Ekonomskoj školi prepoznaju rasadnik budućih stručnjaka, jer je istorija pokazala da se upravo u ovim obrazovnim ustanovama edukuju najbolji đaci, koji izrastaju u kvalitetnu budućnost, Leskovcu neophodnu u daljem razvoju.

Check Also

Eksplozija na pumpi u Brestovcu, ima povređenih

Na benzinskoj punmi u Brestovcu došlo je do eksplozije metana koja je prijavljena policiji oko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *