U Leskovcu održan stručni panel “Tvoje zdravlje je tvoj štit”

U ponedeljak je u hotelu Leskovac održan panel „Tvoje zdravlje je tvoj štit“ sa ciljem podizanja svesti o važnosti zdravlja štitaste žlezde, a u organizaciji Udruženja za podršku ženama „Herioine“.

Panelu su prisustvovale Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca i Sanja Milošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravivla Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika, koja je istakla:

„Želim da izrazim svoju duboku zahvalnost Udruženju „Heroine“ na njihovoj posvećenosti i naporima da organizuju ovaj panel, kao i na sutrašnjim preventivnim pregledima štitaste žlezde koji će biti dostupni našim sugrađanima. Ovo je izuzetno važna inicijativa koja pokazuje brigu i solidarnost prema našim sugrađanima i pomaže u ranom otkrivanju i prevenciji zdravstvenih problema.

Pored toga, želim da istaknem važnost redovnih zdravstvenih pregleda i konsultacija sa lekarima. Rano otkrivanje i pravilno lečenje problema sa štitastom žlezdom mogu značajno poboljšati zdravlje i kvalitet života. Stoga je neophodno da svi mi, kao zajednica, podržimo i promovišemo ovakve inicijative i aktivnosti. Hvala vam što ste danas ovde da zajedno učimo i podižemo svest o zdravlju štitaste žlezde. Želim vam uspešan i plodonosan panel, i nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti da se zalažemo za zdraviju i informisanu zajednicu.“

Marija Lakić, osnivač udruženja Heroine pozdravila je skup, istakla značaj pravilnog funkcionisanja štitaste žlezde i otvorila panel diskusiju u kojoj su učestvovali endokrinolog doc. dr Saša Radenković, radiolog dr Brankica Milutinović, nutricionista Ana Todorović i pacijentkinja sa iskustvom bolesti štitatste žlezde.

Check Also

Građanima predata na korišćenje još jedna teretana na otvorenom

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima Mesnu zajednicu Veljko Vlahović gde …