Građanima predata na korišćenje još jedna teretana na otvorenom

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima Mesnu zajednicu Veljko Vlahović gde je završena još jedna teretana na otvorenom.

Vrednost radova i opreme na još jednoj u nizu teretana na otvorenom je 2,3 miliona dinara. Teretana se nalazi u okviru popularnog “Poljančea” u ulici Đure Salaja u Leskovcu.

„Umesto standardnih spravi za vežbanje, ovi mobilijari namenjeni su onima koji u toku vežbi preferiraju da koriste težinu svog tela u toku treninga. Izgradnja ove teretane realizovana je u saradnji sa organizacijom Helvetas. Zajedno smo do sada izgradili pet dečjih igrališta i četiri teretane na otvorenom, uključujući i ovu, sa ukupnom investicijom od 28,05 miliona dinara. Ova teretana, sa investicijom od 2,3 miliona dinara, predstavlja deo tog šireg projekta koji nastoji da Leskovac učini zdravijim i aktivnijim mestom za život. Teretane na otvorenom su već postale omiljena mesta za okupljanje naših sugrađana. Pored teretane koju danas obilazimo, ovakvi prostori su već dostupni u Bratmilovcu, na keju iza Doma penzionera i u parku Kralja Petra Prvog, prilagođeni i za osobe sa invaliditetom. Ove lokacije su osmišljene tako da podstaknu sve generacije na fizičku aktivnost, druženje i zdrav život.“ – kazao je gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović.

Novinarima se obratio i predsednik Mesne zajednice Predrag Stanković koji je istakao značaj postojanja jednog ovakvog prostora u svojevrsnoj zelenoj oazi u ovom delu grada.

„Zadatak predstavnika mesne zajednice je da budu na terenu, razgovaraju sa građanima, da se uradi sve ono što može i što ide u prilog našoj omladini. Tako smo iskoristili i ovaj prostor za mobilijar za naše najmlađe, zatim nam je tu i teren za odbojku, fudbal, a takođe i sprave za one koji vole da vežbaju. Ovde ima mnogo dece, koji koriste ovaj prostor.“ – naglasio je Predrag Stanković.

Check Also

I narednih sedam dana iste cene goriva

Od danas do narednog petka, 19. jula, vozači će plaćati gorivo po istim cenama. U …