Likovna kolonija „Justinijana prima – Caričin grad“ inspiracija za 15 umetnika iz Srbije i okolnih zemalja

Jedinstven lokalitet iz 6. veka Caričin grad ove nedelje je inspiracija za petnaestak umetnika iz Srbije i okolnih zemalja.

Pomoćnica predsednika opštine Lebane Nataša Stojanović, sa direktorkom Doma kulture „Radan“ obišla je umetnike u atrijumu vizitorskog centra Teodora koji je postao likovna radionica.

Ovaj celodnevni otvoreni atelje mogu da posete svi posetioci kako bi se upoznali sa manifestacijom i radom umetnika sve do 7. jula dokle će trajati kolonija.

Likovna kolonija „Justinijana prima – Caričin grad“ sa tradicijom od 2002. godine u organizaciji je Doma kulture „Radan“, pod pokroviteljstvom Opštine Lebane, prijatelji kolonije su Turistička organizacija opštine Lebane i Vizitorski centar Teodora. Umetnici za sedam dana boravka u neposrednoj blizini Caričinog grada stvaraju dela inspirisana prirodom i lokalitetom koja ostaju Domu kulture.
Prema rečima direktorke Doma kulture „Radan“ u subotu 6. jula Dom kulture će otvoriti svoja vrata svim ljubiteljima umetnosti te će dela sa dve poslednje kolonije biti izložena u holu od 20 časova. Svi zainteresovani su dobrodošli!

Ulaz za izložbu je slobodan.

Check Also

Ove godine STRINGS donosi pregršt dobre muzike i kulturnih dešavanja u našem gradu

Ovogodišnji 12. Strings festival koji pičinje u subotu 20. jula i trajaće do 26. jula, …