Gradonačelnik Leskovca, pružio podršku novom sistemu”Pronađi me”

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pruža punu podršku novom sistemu „Pronađi me“ za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe. Istakao je da je bezbednost dece odgovornost svih nas i da međusektorskom saradnjom treba da brinemo o deci, jer brinuvši o njima brinemo i čuvamo budućnost naše zemlje.

Centar za nestalu i zlostavljenu decu (CNZD) pokrenuo je kampanju za uvođenje Amber alert u januaru ove godine.

Podsećamo, februara meseca tekuće godine održan je „Festival prava i socijalne zaštite 2023“, u organizaciji Udruženja pravnika socijalne zaštite „Argument“ i Komore socijalne zaštite. Radni deo stručnog skupa bio je započet prezentacijom Igora Jurića iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, sa temom – ukradena bezbednost. Tom prilikom Jurić je predstavio postulate i način funkcionisanja sada već aktivnog sistema „Pronađi me“ kroz prezentaciju „Izgubljena bezbednosti dece“.

Danas, 25. oktobra 2023. godine pušten je u rad sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka dece, po uzoru na sistem „Amber alert“ koji postoji u više država. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, prisustvovali su zvaničnoj prezentaciji i puštanju u rad pomenutog sistema.

Check Also

Kamerni orkestar “Amoroso” otvorio 23. koncertnu sezonu svečanim koncertom u Bijeljini

Kamerni orkestar “Amoroso” započeo je svoju 23. koncertnu sezonu svečanim koncertom u koncertnoj sali Sokolskog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *