Cvetanović: Poljoprivreda jedan od naših prioriteta, ove godine rekordnih 110 miliona iz budžeta za subvencije i pristupne puteve

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Poljoprivreda je jeda od prioriteta grada Leskovac i za ovu oblast će iz budžeta biti izdvojeno rekordnih 110 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas ogledna polja u Čekminu i Pečenjevcu, i upoznao se sa tokom i planovima proizvodnje u ovoj godini.

-Leskovački kraj je nadaleko poznat po paprici i o tome se zna širom sveta i one su prva asocijacija na naš grad, odmah posle roštilja. Kompleksna proizvodnja moguća je sada tokom cele godine. Klimatski uslovi su vrlo povoljni za gajenje paprike i drugog povrća. Porodica Jović se ovim poslom bavi više godina. Na površini od 30 hektara se bave proizvodnjom paprike. Mi smo zadovoljni kada su naši poljoprivrednici zadovoljni, a ovde smo čuli da su ponovo konkurisali i za subvencije koje Grad Leskovac daje poljoprivrednicima. Poljoprivreda je visoko kotirana na listi naših prioriteta i ove godine je za tu oblast u budžetu grada izdvojeno rekordnih 110 miliona dinara. Nastavićemo podršku subvencijama, nastavićemo da ulažemo u pristupne i atarske puteve – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Ogledno polje u Čekminu nalazi se pored renoviranog objekta osnovne škole, a o ulaganjima u ovo selo govorio je predsednik Mesne zajednice.

-Pre tri godine smo završili fasadu škole 3 miliona dinara, urađeni su trotoari za šta je grad uložio milion dinara a u planu je izgradnja svlačiona na stadionu našeg kluba – rekao je Milan Mitrović, predsednik Mesne zajednice

-Zahvaljujem gradonečelniku leskovcu koji je danas došao ovde. Mi imamo saradnju sa Poljoprivrednom savetodavnom službom. Mnogi ljudi zastanu, pitaju šta sadimo, kako i šta prskamo i ovo je velika pomoć svim poljoprivrednicima u ovom kraju. Ranije sam pokušavao da ubedim sina da se mane poljoprivrede, ali on to nije prihvatio. Ove godine je i sam zasejao hektar paprike u zaštićenom prostoru. Imamo fantastičnu saradnju sa službom poljoprivrede u Leskovcu kojom unapređujemo proizvodnju – rekao je Radovan Jović.

-Ovde je makro ogled koji sprovodimo i ovde su zastupljene 20 srte strmih žita. Ovo polje predstavlja primer kako naši proizvošači mogu na licu mesta da se upoznaju sa sortama i hibridima i da se tako upoznaju sa mogućnostima za proizvodnju – rekako je Dalibor Cvetanović, direktor Poljoprivredne savetodavne službe.

Check Also

Srpski strip po prvi put u Bugarskoj u okviru izložbe CAN FOR BALKANS

Internacionalna multimedijalna izložba CAN FOR BALKANS, koja je u toku 2022. i 2023. godine bila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *