Koncert Bahovih svita u izvedbi Željka Ivovića 15. maja u Kulturnom centru

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u sredu, 15. maja 2024. godine u 19 časova u Leskovačkom kulturnom centru biće održan koncert na kojem će biti predstavljene Bahove svite u izvođenju violončeliste Željka Ivovića, profesora u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

Na koncertu će biti izvedene tri svite Johana Sebastijana Baha za solo violončelo i to broj
1, broj 3 i broj 4. Ulaz na koncert je slobodan.

Željko Ivović je rođen 1984. godine, počeo je da svira čelo sa šest godina u klasi prof. Zorane Prvulović. Bio je đak Škole za muzičke talente u Ćupriji , u klasi profesora Relje Ćetkovića. Studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Relje Ćetkovića , Srđana Sretenovića i Dejana Božića, kod koga je 2006. godine i diplomirao, kao i na ’’Universität für Musik und darstellende Kunst Graz – Oberschützen’’ u Austriji, postdiplomske studije u klasi profesora Tobijasa Štosijeka (Tobias Stosiek).
Pohađao majstorske kurseve kod profesora Miloša Mlejnika, Ksenije Janković, Stanislava Apolina, Stefana Popova i Tobijasa Štosijeka. Časove kamerne muzike je između ostalih, slušao i kod profesora Herberta
Kefera, Johannes Meissla i Othmara Müllera, članova renomiranog kvarteta ’’Artis Quartett – Wien“ iz Beča. Usavršavao se i kod Bjorna Sjorgena (Björn Sjögren – Norway), Dejvida Heringtona (David Harrington – Kronos quartet, USA), kao i kod članova gudačkog kvarteta “Amernet” (Amernet string quartet ,USA). Bio je član BGO orkestra ’’Dušan Skovran’’ , „Banjalučke filharmonije“ i festivalskog orkestra „KotorArt“, čiji je bio vođa sekcije violončela, od 2014.godine.

Trenutno je član (od 2011. godine) „Vojvođanskog simfonijskog orkestra“ iz Novog Sada, Povremeno nastupa kao honorarni član sa „Beogradskom filharmonijom” i „Crnogorskim simfonijskim” orkestrom.

Sezone 2018/19. bio je vođa sekcije violončela u „Verdi orkestru”, iz Graca, Austrija. Od 2022. je vođa
sekcije violončela u kamernom orkestru „Serafim”. 2022. godine nastupao je i sa Banatskom filharmonijom iz Temišvara (Rumunija). Nastupao je širom Srbije i Crne Gore, u Belgiji, Mađarskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Francuskoj, Italiji i Grčkoj.

Od 2011. godine član je gudačkog kvarteta „IL Belpaese“, a od 2017. godine sarađuje i nastupa u duu sa violinistom Igorom Vasiljevićem. Od 2024. godine je član kamernog ansambla „Boka“.

Zaposlen je u Školi za muzičke talente u Ćupriji kao profesor violončela, orkestra, čitanja s lista i kamerne muzike od 2010. godine. Kao nastavnik u Školi za muzičke talente, za više od 14 godina pedagoškog
rada, ima preko 25 nagrada sa đacima; na republičkim i međunarodnim takmičenjima, iz violončela, kamerne muzike i orkestra. Živi u Staroj Pazovi.

Check Also

U Leskovcu održan stručni panel “Tvoje zdravlje je tvoj štit”

U ponedeljak je u hotelu Leskovac održan panel „Tvoje zdravlje je tvoj štit“ sa ciljem …