Kamerni orkestar “Amoroso” otvorio 23. koncertnu sezonu svečanim koncertom u Bijeljini

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kamerni orkestar “Amoroso” započeo je svoju 23. koncertnu sezonu svečanim koncertom u koncertnoj sali Sokolskog doma u Bijeljini, Republika Srpska, na otvaranju tradicionalnog 23. Horskog festivala „Majske muzičke svečanosti“.

Koncert je ostvaren u saradnji sa SPD “Srbadija” iz Bijeljine pod dirigentskom palicom dr Jelene Trakilović. Povodom dugogodišnje umetničke i profesionalne saradnje, Umetnički direktor festivala, Desanka Trakilović, uručila je Kamernom orkestru “Amoroso” povelju i medalju.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, i Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, istakli su značaj ovog festivala za Grad Bijeljinu, kao i zadovoljstvo zbog dugotrajne saradnje između Kamernog orkestra “Amoroso” i SPD “Srbadija”.

Pod nazivom “Klasika u fokusu 2024”, 23. koncertna sezona Kamernog orkestra “Amoroso” realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Leskovca, što dodatno naglašava značaj ove umetničke manifestacije i njenu važnost u regionalnom kulturnom kontekstu.

Check Also

U Leskovcu održan stručni panel “Tvoje zdravlje je tvoj štit”

U ponedeljak je u hotelu Leskovac održan panel „Tvoje zdravlje je tvoj štit“ sa ciljem …