Početna / HRONIKA / U Leskovcu obeležen Dan policije Srbije (FOTO)

U Leskovcu obeležen Dan policije Srbije (FOTO)

Prigodnom svečanošću u Leskovačkom kulturnom centru i taktičko – tehničkim zborom na Širokoj čaršiji i u Leskovcu je obeležen Dan policije.

Najveću pažnju učenika leskovačkih škola privuklo je predstavljanje opreme i tehnike kojom raspolaže leskovačka policija.

Pripadnici policije koji su u prethodnih godinu dana zasnovali radni odnos svečano su položili zakletvu u holu LKC-a u prisustvu zvanica.

-Dan policije slavimo u znak sećanja na 15. jun 1862. godine kada je posle incidenta između srpskih dečaka i turskih vojnika došlo do krvavog obračuna srpske žandarmerije i turske vojske. U svojoj dugoj istoriji policija je prolazila kroz razna iskušenja. U svim tim situacijama policija je uvek bila i biće uz svoj narod i državu. Ona mora postati moderna, visokoobrazovana i dobro opremljena organizacija, jer samo na taj način može postati odlučujući faktor u borbi protiv kriminala i korupcije. Policija treba i mora da radi u interesu građana, te je zbog toga potrebno ulagati u njihov razvoj i samo tako možemo obezbediti sigurnost svih naših građana. Posao policajca je težak, opasan i rizičan, ali istovremeno častan i dostojanstven. Uprkos problemima sa kojima se policijski službenici svakodnevno susreću i ozbiljnih bezbedonosnih izazova u prethodnom periodu, PU Leskovac je postigla dobre rezultate na polju suzbijanja kriminala, očuvanja javnog reda i mira, unapređenju bezbednosti saobraćaja i obavljanju ostalih policijskih poslova. Primera radi u 2017. godini procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem iznosi 70,25 %. U prvom kvartalu 2018. godine broj kriminalnih dela je smanjen za 14%, a naročito dobri rezultati su opostignuti na polju suzbijanja narkomanije. Analitički podaci o saobraćaju govore da spadamo u red bezbednijih gradova ove oblasti. Prioritet u narednom periodu će posebno biti stavljen na suzbijanje pojave narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja – rekao je Tomislav Ilić, načenik Policijske uprave Leskovac.

Posebna zahvalnica PU Leskovac dodeljena je Gradu Leskovcu.

-Čestitam vam Dan policije sa željom da nastavite da se efikasno borite protiv kriminala, čineći život naših sugrađana što bezbednijim. U ime gradonačelnika i stanovnika Leskovca želim da vam se zahvalim na svemu tome. Leskovac je ponosan na vas – poručila je zamenica gradonačelnika Leskovca dr Jasmina Ranđelović.

Pogledaj takodje

Leskovački ajvar – Ukus juga i sunca utkani u najukusniji namaz u Srbiji

Leskovac kao i čitava južna Srbija, od septembra do novembra miriše na zimnicu – najviše …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *