U hramu Svete Petke u Rudaru obeležena decenija “Dečije vaskršnje priredbe”

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U crkvi Svete Petke u Rudaru, najstarijem Hramu u Leskovačkom kraju proslavljen je Vaskrs uz dečje pesme, crteže i recitacije. Tradicionalna priredba dece i učenika do četvrtog razreda OŠ „Nikola Skobaljić“ danas je obeležena desetu godinu zaredom. Pored recitacija, takmičenje za najjače jaje, najlepši crtež i najlepše ofarbano jaje su neke od aktivnosti koje su ulepšale današnji praznik deci i odraslima.

Priredbi je prisustvovala Narodni poslanik u NSRS Sanja Milošević i tom prilikom kazala:

„Na dan Vaskrsa podsećamo se da život nikada ne prestaje i da ljubav nikada ne umire. Ovim postulatom se vodite svakog dana. Čestitam Vaskrs svim ljudima pravoslavne veroispovesti i želim vam da praznik provedete u miru, blagostanju i spokoju, okruženi ljudima koje volite. Hristos Vaskrse.“

Prisutne je pozdravio i sveštenik Marijan Ristić i poželeo sugrađanima blagosloven Vaskrs. Predsednik MZ Rudare Miodrag Đorđević se takođe obratio prisutnima, čestitao praznik i zahvalio suorganizatorima, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na nesebičnoj podršci za realizaciju manifestacije koja je postala tradicija u crkvi Svete Petke u Rudaru.

Check Also

Leskovac večeras postaje centar plesa: Mališani iz predškolskih grupa priređuju završni ples

Večeras, tačno u 18.00 časova, centar Leskovca će postati epicentar dečije radosti i plesa. Mališani …