U Leskovcu danas održane Sportske igre mladih

Po prvi put u Leskovcu, u sportskoj hali “Partizan” održane su Sportske igre mladih, na kojima su svoje učešće uzeli mališani iz leskovačkih škola.

U ime grada Leskovca, prisutne je pozdravila član Grdaskog veća Brankica Stemenković, koja je ovom prilikom istakla da je ovo prvi put da se ovakve igre organizuju u našem gradu, i da joj je izuzetno drago da je Leskovac prepoznat kao dobar partner u projektu.

“Leskovac ističe da je uvek na prvom mestu stvaranje povoljnih uslova upravo za vas draga deco. Da imate dobre uslove u školama, da imate dobro sportsko opredeljenje, ali ono do čega nam je još više stalo to je da razvijete prave vrednosti, a to su tolerancija, međusobno pošovanje, uvažavanje i fer plej“, i dodala da su ovo prve Sportske igre mladih u Leskovcu, ali svakako ne i poslednje, i da se nada da će ovo postati tradicija u narednim godinama, te da će mališani pokazati svoje prave vrednosti, a to je da izrastu u mlade dobre ljude.

Izvršni direktor Sportskih igara mladih Miodrag Gogić uručio je sat igara gradonačelniku Leskovca dr sci. med. Goranu Cvetanoviću, dok je Stamenković Brankici uručio plaketu.

„Drago mi je što je Leskovac prepoznao značaj Sportskih igara mladih koje su već 28 godina na prostoru Hrvatske, 14 godina u Bosni i 11 u Srbiji, a od ove godine u Sloveniji koja je najveća smotra u Evropi. Drago mi je što ćete postati deo i želim vam da imate puno zdravlja, sportskih rezultata i uspeha“, poručio je Gogić.

Inače, ovaj projekat se realizuje 11 godina u Srbiji ,sa ciljem da aktivira 100.000 dece kroz 100 događaja u 90 gradova. Pobednici današnjih sportskih igara jesu učenici OŠ Vuk Karadžić iz Leskovca.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *