Potpisan ugovor sa izvođačem radova o izgradnji 78 km kanalizacione mreže u 16 naselja – Projekat vredan 18 miliona Evra za 3.200 domaćinstava

Predsednik dr sci. med. Goran Cvetanović danas je u Beogradu u Palati Srbija sa izvođačem radova potpisao ugovor o realizaciji ORIO projekta.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Joust Reintjes prisustvovali su danas potpisivanju važnog ugovora za građane Leskovca i okoline, na osnovu kojeg će početi radovi na izgradnji 78 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u okolnim selima.

„Danas je važan dan za građane Leskovca jer su se, nakon posvećenog i istrajnog rada tima koji vodim i predstavnika lokalne samouprave, stekli uslovi da gradonačelnik Cvetanović potpiše ugovor sa izvođačima radova za izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže. Kanalizacionu mrežu ćemo graditi u 16 naselja, gde živi 20.000 ljudi, a procene su da ćemo po realizaciji ovog projekta imati još oko 3.200 novih priključaka. Ovo je najvažniji zeleni projekat koji realizujemo u Leskovcu, jer rešavanjem problema nedostajuće kanalizacije, značajno podižemo kvalitet života građana“, rekla je Vujović.

Ministarka je navela da će se radovi izvoditi u sklopu projekta ORIO, za koji je vlada Kraljevine Holandije donirala 7,67 miliona evra, dok je Republika Srbija obezbedila 10 miliona evra.

„Želim da zahvalim vladi Kraljevine Holandije na podršci u realizaciji ovog, za građane izuzetno značajnog projekta. Ministarstvo na čijem sam čelu obezbedilo je u prethodnom periodu i sredstva za izgradnju novog gradskog kolektora, kao i za osposobljavanje linija vode i mulja u centralnom postrojenju za preradu otpadnih voda. Ti projekti su realizovani, a kada rešimo i nedostajuću kanalizaciju, postrojenje za preradu otpadnih voda moći će da radi u punom kapacitetu, a to je 86.000 ekvivalent stanovnika„ rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, gradiće se nedostajuća kanalizacija širom Srbije. Radovi su već počeli u gradovima i opštinama koje su imale najspremnije projekte. U ovom momentu, kroz projekte Ministarstva, u toku je izgradnja oko 150 kilometara nedostajuće kanalizacije u Pećincima, Nišu, Gornjem Milanovcu, Boljevcu, Raškoj.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *