Početna / DRUŠTVO / Održan okrugli sto na temu „Supervizija u socijalnom radu“

Održan okrugli sto na temu „Supervizija u socijalnom radu“

Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite je u saradnji sa Centrom za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava organizovalo okrugli sto na temu „Izazovi supervizije u socijalnom radu“. Na ovom stručnom skupu učestvovali su supervizori i drugi stručni radnici iz Leskovca, Lebana, Bojnika i Vlasotinca.

Ovom prilikom predstavljena je najnovija publikacija Udruženja stručnih radnika socijalne zaštite Srbije „Priručnik – Supervizija u CSR“, koja je nastala kao zajednički izdavački poduhvat sa Komorom socijalne zaštite i Fakultetom za medije i komunikaciju.

Publikaciju, čije su autorke Iva Branković, Nada Šarac i Svetlana Živanić predstavio je Živorad Gajić, doajen socijalne zaštite. Priručnik je namenjen supervizorima u centrima za socijalni rad. Nastao je kao rezultat potrebe za jačanjem kapaciteta svih stručnih radnika, kao i samih supervizora. U okviru reforme socijalne zaštite 2008. godine uvedene su brojne promene u funkcionisanju centara za socijalni rad, a jedna od njih je uvođenje supervizije koja je od izuzetnog značaja, s obzirom na to da predstavlja proces koji obezbeđuje da se kroz profesionalnu podršku i učenje unapredi kvalitet rada stručnjaka u centrima za socijalni rad, a time i poboljša kvalitet zaštite korisnika.

Supervizor CSR Snežana Popović je prezentovala svoj rad na dužnosti supervizora, iskustva u radu, probleme i prepreke, očekivanja i realne mogućnosti u praksi.

„Uspešnost supervizije u velikoj meri zavisi od saradnje supervizora i voditelja slučaja. Supervizija ima važnu ulogu jer je stručnjacima u saradnji sa supervizorom omogućeno da tragaju za rešenjem problema sa kojima se suočavaju u praksi, kao i da usvajaju delotvorne mehanizme suočavanja sa promenama i stresom“, istakla je Snežana Popović.

Prisutni su tokom diskusije izneli svoja iskustva u obavljanju dužnosti supervizora i voditelja slučaja.

Bila je ovo prilika da se diskutuje o dosadašnjim iskustvima supervizijskog procesa i da se ukaže na moguće pravce daljeg razvoja supervizije u centrima za socijalni rad.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

GAK „Leskovac“ doneo 21 medalju iz Dimitrovgrada

Gradski Atletski Klub,,Leskovac“ se takmičio 19.05.2019 godine u Pionirskoj ligi Južne Srbije u Dimitrovgradu. Organizator …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *