Home / DOGAĐAJI / Leskovački srednjoškolci radionicom o prevenciji nasilja obeležili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
hotel bell

Leskovački srednjoškolci radionicom o prevenciji nasilja obeležili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas, 25. novembra obeležavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a tim povodom, Kancelarija za mlade grada Leskovca, Omladinski klub i Centra za socijalni rad organizovali su radionicu na temu vršnjačkog i porodičnog nasilja kako bi naše mlade sugrađane, đake završnih razreda leskovačkih srednjih škola upoznali sa pojmovima, vrtsti nasilja ali najbitnije sa prevencijom.

Tim povodom direktor centra za socijalni rad Predrag Momčilović kazao je da vršnjačko nasilje, nažalost prisutno svuda a upravo je cilj današnje radionice da se mladi upoznaju i saznaju kako da na naljbolji način izbegnu konflikte i spreče nasilje.

„Danas smo ovde kako bismo ukazali mladim ljudima kako je moguće rešiti problem bez svađe, vike i fizičkog obračuna. Svedoci smo da je ekspanzija socijalnih mreža i da se nasilje upravo na njima i dešava, što je teže za otkriti ali ćemo danas pričati i o tome kako ne upasti u zamku nasilja na internetu. Kada se desi vršnjačko nasilje mi kao Centar dobijamo prijavu od policije i na osnovu toga reagujemo – kazao je direktor Predrag Momčilović.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *